Victoria –> Tofino


Vandaag vroeg uit de veren, en we besluiten om ergens onderweg te ontbijten.
We vertrekken dus al vrij vroeg, laten onze auto weer voorrijden en we zijn weg.
Er staat ons een rit van +/- 4 uurtjes te wachten door de “Pacific Rim’ een gebergte dat dwars over het eiand loopt, en we willen het rustig aan doen,
onderweg af en toe eens stoppen en daar waar het de moeite is, even rondkijken.
Hopelijk zijn we dan ook op een redelijk uur in Tofino en kunnen we daar ook nog een beetje rondwandelen en het stadje bekijken.
Het weer is iets minder, weliswaar droog en niet echt koud, maar wel bewolkt.
Ergens onderweg stoppen we voor ons ontbijt en deze keer kiezen we voor Tim Horton’s de lokale Starbucks concurrent.  Goeie keuze, zo blijkt, want het is een lekker ontbijtje en de koffie is stukken beter dan Starbucks, bovendien gewoon uit een tas ipv een kartonnen bekertje 🙂
We vervolgen ons weg, stoppen hier en daar voor een foto’tje van het prachtige landschap onderweg, en in Port Alberni gaan we op zoek naar de McLean Mill, een oude houtzagerij, de enige in Canada die nog op stoom werkt.
Daar aangekomen blijkt het nog te vroeg op het seizoen voor een rondleiding, maar we mogen zelf een beetje rondkijken en krijgen van de vriendelijke opzichter de nodige uitleg en een plannetje mee. Handig wel, zo kunnen we het toch eens rustig bekijken.  Het blijkt eigenlijk een soort openluchtmuseumpje te zijn, waar niet enkel de MIll zelf, maar ook alle vroegere voertuigen en machines gewoon in het bos zijn blijven staan waar ze ooit zijn stilgevallen.  Het levert een paar leuke beeldjes op van auto’s die ondertussen helemaal overwoekerd zijn door varens en andere planten. In de houzagerij zelf mogen we ook binnen omdat ze vandaag niet in werking is. Een mooi stukje geschiedenis, en blijkbaar nog steeds operationeel.
Na deze welkome stop verder naar Tofino, we zoeken direct ons hotel op, en de ligging is echt super, vlakbij de oceaan, schitterend !
Het hotel zelf is een beetje verouderd, maar voor de rest prima in orde, en zodra we daar aankomen breekt de bewolking open en komt een stralende zon en staalblauwe lucht tevoorschijn. Tijd voor een wandeling door het dorpje, en daarna over het strand vlak voor ons hotel.
Zon, zee en strand, het lijkt wel vakantie 🙂
We genieten nog een beetje na op ons terrasje in de zon met een goed boek,
daarna iets gaan eten, en dan weer trouw ons blogje schrijven 🙂

 

 

Reacties

Werner & Carine zei op 26-05-2015 om 19:21

amai sech, de fotos en tekst liegen er niet om … what a wonderful world en gullie zijt erbij :OP. En-joy! We volgen met plezier over jullie schouder (en camera) mee!

Categorieën:Canada, Noord-Amerika, Rondreis

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: