Vertrek Curacao


Vandaag beginnen we weer aan een nieuw avontuur, we vertrekken voor ons volgende reisje,
Curaçao is onze bestemming voor deze trip.

Het eiland behoort tot de Nederlandse Antillen, ze zijn daar met z’n drie ( de eilanden ),
Aruba, Bonaire en Curaçao, ook wel gekend als de ABC eilanden.

Ons eerste idee was om ze alle 3 aan te doen, maar daarvoor hebben we niet voldoende tijd.
Op 10 dagen 3 eilanden bezoeken, zou in principe wel kunnen, maar dan wordt het toch wel op iedere plek een blitzbezoekje en dat willen we eigenlijk niet, dus hebben we – op goed geluk eigenlijk – maar voor 1 bestemming gekozen, Curaçao dus !

Gezien de drukke tijden op onze beide werkplekken, zijn we er wel aan toe van het een beetje rustiger aan te doen dan we meestal doen op onze reizen.  We gaan uiteraard wel het eiland verkennen, maar op een iets kalmer tempo dan gewoonlijk … we hebben ons zelfs voorgenomen om ook af en toe wat rust in te bouwen, hopelijk lukt ons dat 🙂

Vandaag dus het vertrek.  We hebben bij KLM geboekt gezien eerdere, positieve ervaringen,
en we stijgen in Schiphol op om 10h40.  Om niet tijdens de ochtenspits te moeten rijden met alle te verwachten bijhorend fileleed, hebben we besloten om heel vroeg te vertrekken in Kapellen.

Om 4h s morgens rijden we buiten, eigenlijk veel te vroeg dus, maar beter te vroeg, dan stress omdat het niet opschiet in de file …

Ons plan werkt en we rijden zonder noemenswaardige vertragingen vlotjes naar de Nederlandse nationale luchthaven.  Of eerder naar de parking die we hadden geboekt, van waaruit een shuttlebus ons naar Schiphol zal brengen.  Alles verloopt dus vlekkeloos en al snel zitten we in het busje.  Samen met ons reist nog een ander Belgisch koppel mee, en die mensen hebben helaas voor hen wel last van stress … ze hadden blijkbaar ook ( ergens anders weliswaar ) parkeerplaats geboekt, maar konden de juiste plek niet vinden en zijn dan – toch wel een beetje op van de zenuwen – tot op onze parking geraakt en hebben daar last-minute parkeerplaats en vervoer kunnen regelen.

Een stressvol vertrek voor die mensen, hopelijk hebben ze hun vlucht nog gehaald en kunnen ze nu een beetje bekomen op hun bestemming ( Mexico )

Maar wij hebben dus gelukkig alle tijd en kunnen heel relaxed naar onze vakantie toeleven.

We zijn dus meer dan goed op tijd op Schiphol, kunnen ook de bagage al inchecken en de controles rustig doorlopen, zalig toch zo zonder tijdsdruk en op t gemakje aan een reis te kunnen beginnen !

We gaan dan nog even ontbijten, wandelen een beetje rond ( we moeten straks nog lang zitten op de vlucht ) en trekken uiteindelijk naar de gate vanwaar we moeten vertrekken.

Ook weer goed op tijd, maar onze vlucht blijkt uiteindelijk meer dan een uur vertraging te hebben… minder leuk natuurlijk, maar niets aan te doen.

Verder verloopt de reis vlekkeloos, we halen zelfs een groot stuk van de opgelopen vertraging weer in en landen, na ong. 9h vliegen veilig op Curaçao.

Nog even de huurauto ophalen en dan verder naar ons hotel.  Villa Tokara heet het en het is een zgn. Boutique Hotel, heel rustig gelegen, net iets buiten Willemstad en op wandelafstand van de levendige wijk Punda.  Het hotel is een statig, felrood herenhuis met slechts een 6-tal kamers,
waarvan er bovendien op dit ogenblik slechts 1 ander bezet is, zalig toch, zo kalm …

Hoewel de warmte ( op Curaçao is het altijd rond de 30 ° ) ons bij het verlaten van het vliegtuig letterlijk een tijdje de adem benam, zijn we al een beetje geacclimatiseerd als we het hotel bereiken.  Tijd om te genieten nu, we droppen de bagage in de kamer en gaan in de buurt nog even een hapje eten, waarna de batterijtjes toch echt wel een beetje leeg geraken en we onze bedjes gaan opzoeken … t was een lange dag, maar de vakantie kan nu echt beginnen !

Categorieën:Curacao, Zuid-Amerika

6 comments

  1. Ik zie er naar uit om jullie verhalen te lezen !

    Like

  2. Prettig verlof en volop genieten maar he…

    Like

  3. Veel plezier en geniet van jullie vakantie

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: