Lake Louise en Lake Morraine


Vandaag gaan we het beroemde Lake Louise bezoeken en er een wandeling maken. Dat is waarschijnlijk het meest bekende meer van de Rocky Mountains, waar ook het befaamde hotel Fairmont Chateau Lake Louise gevestigd is.
Dit plekje staat op heel veel foldertjes en foto’s afgebeeld.
In dezelfde vallei ligt ook Lake Morraine en we willen bij beide meren een wandeling maken.
Het is nog vrij frisjes als we vertrekken, maar de bedoeling is om in Lake Louise te gaan ontbijten, ze bieden een soort combi-ticket aan voor de zetellift en een ontbijt.
Dat lijkt ons wel wat, ontbijt boven op de berg met zicht over de mooie vallei 🙂
Aangekomen aan Lake Louise lassen we eerst even een foto moment in om het mooie meer vast te leggen.
Als we dan op zoek gaan naar de kabelbaan, blijken we aan de verkeerde kant van het dorpje te zitten :-), de lift bevindt zich in de ski-area …
Wij dus terug de auto in en enkele kms verder vinden we ons doel, ook deze skilodge is prachtig gelegen.
Het ontbijt blijkt tot onze grote spijt niet boven op de berg te zijn, maar beneden in de ski-lodge, dat is jammer … maar het is wel superlekker, alles wat je maar kan wensen is er aanwezig, zelfs een doodgewone boterham en yoghurt met fruit,
ook wel eens fijn.
De rit naar boven staat er ook voor bekend dat er op dit traject onder de lift vele beestjes te spotten zijn, en we vertrekken dus met veel verwachting.
Halverwege de rit roepen andere liftgangers uit tegenovergestelde richting ons al toe dat er beren zitten aan de ‘snowfields’.  Beetje moeilijk te bepalen waar natuurlijk, want het ligt er nog vol snowfields, oogjes open dus.
Bijna boven op een vrij open plek, zien we ze inderdaad, 2 stevige Grizzly beren, die rustig rondkuieren op zoek naar hun ontbijt, leuk om te zien.
Ze zitten helaas vrij ver weg, dus op de foto zijn het maar beertjes 🙂
Boven aangekomen nog een kleine teleurstelling, alle wandelpaden blijken afgesloten te zijn, we kunnen dus enkel ter plekke een beetje rondwandelen en prachtige foto’s nemen van het dal, maar naar beneden wandelen of ergens anders naartoe zit er dus niet in, jammer.
We blijven wel een tijdje boven, want het uitzicht is ook hier weer adembenemend, en we maken een praatje met een koppel Canadese toeristen, afkomstig uit Ottawa, ook voor hen blijkbaar een serieuze vlucht, maar ja, Canada is natuurlijk ook het 2de grootste land ter wereld. WIj vlogen alleen over Canada al 5 uur van de 9 die we in de lucht hingen …
België is echt maar een stipje in vergelijking met dit immense land.
Onze babbelgenoten blijken toch ook wel fervente reizigers te zijn, ze zijn al een paar keer in Europa geweest, en beloven om bij hun volgende trip eens naar Antwerpen te komen 🙂
Omdat het al vrij laat wordt, beslissen we om de wandeling aan Lake Louise zelf ( +/- 5h, volgens de kaart ) te verplaatsen naar morgen en nu enkel Lake Morraine te bekijken en bewandelen.
Ook dit is weer zo een typisch diepblauw meer, omgeven door bergen en gletsjers.
We nemen The Rockpile wandeling, en dat is het ook letterlijk, een gigantische hoop stenen, waar we op moeten klauteren om van de view te genieten.  En klauteren mag je ook letterlijk nemen, we lijken wel berggeiten 🙂
Het is de moeite van de klim waard, amazing view, zoals sommige anderen het daar noemen 🙂
Boven aangekomen, blijkt er aan de andere kant gewoon een pad te zijn, waarlangs we ook omhoog hadden gekunnen, tja … 🙂
Maar t was alweer een geweldige ervaring.
Hierna gaan we nog even de winkeltjes in Lake Louise bekijken en stoppen we nog aan de Spiral Tunnels vlak voor de afslag naar ‘onze’ vallei.
Dit zijn cirkelvormige tunnels die de Canadese spoorwegen hebben aangelegd omdat de klim ( of daling ) in het dal voor de treinen veel te steil is. Voor de tunnels gebeurden er dan ook regelmatig zware treincrashes.
De kunst hebben ze van de Zwitsers afgekeken ( uiteraard 🙂 ) en als er een trein passeert, dan kan je het begin en het einde van de trein uit elke uiteinde van de tunnel zien steken, de (goederen)treinen zijn hier namelijk ellenlang, tot 5km !!!!
Met dubbele ladingen, dus steeds 2 containers boven op mekaar, indrukwekkend, zou in België heel wat vrachtwagens van de weg houden …
Helaas ( vermoedelijk omdat het zondag is ) zien we er geen passeren, maar we stoppen morgen nog wel eens, waarschijnlijk is er dan meer passage.
Na deze stop terug naar onze lodge voor een lekkere maaltijd en een welverdiend biertje 🙂

Reacties

Werner zei op 08-06-2015 om 19:36

afgevallen gaat ge ni zijn, als we zo de culinaire avonturen lezen :OP

Christel Van De Wouwer zei op 11-06-2015 om 08:02

valt wel mee hoor ( althans dat hopen wij )
🙂
we stappen ook heel wat kilometertjes af hé

Lake Louise onder de ban van wolkjes

Lake Moraine vanop de rockpile

Categorieën:Canada, Noord-Amerika, Rondreis

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: