mostraumen fjord cruise


30 maart 2016 ( Birthday-time 🙂  )

Wanneer we deze morgen wakker worden, blijken de weersvoorspellingen helemaal te kloppen, staalblauwe lucht en een prachtig zonnetje, dat ziet er goed uit …

Na het ontbijt trekken we lekker warme kleren aan, want ondanks het schitterende weer, zou het wel eens goed koud kunnen worden op de FjordCruise.  We wandelen eerst nog een beetje in de kleine steegjes van Bryggen rond, en gaan dan naar de kaai waar we moeten inschepen voor de boottocht.  Al snel zijn we allemaal aan boord, wij trekken direct naar het bovendek, om toch maar zoveel mogelijk te kunnen genieten van het landschap en deze prachtige dag.  Onze verwachtingen worden helemaal ingelost, het is een heel mooie tocht, hoe smaller de Fjord wordt, hoe mooier, werkelijk schitterend !
Ook volgens onze verwachtingen, is het inderdaad heel erg koud, maar met die prachtige zon erbij, trekken we ons daar niks van aan, en nemen we werkelijke 100-den foto’s, je weet soms niet waar eerst kijken, dit is echt wat ze noemen natuurpracht !
Het water in de Fjord is zelfs op sommige plaatsen nog lichtjes bevroren, waardoor het water dat onze boot omhoog spat, soms letterlijk als kleine ijsballetjes over het bevroren wateroppervlak wegglijdt … beetje magisch allemaal …
Op de terugweg gaan we toch maar even binnen in het schip opwarmen, want ondertussen zijn onze handen  toch wel bijna ook ijsklompjes geworden 🙂
Wanneer we terug richting Bergen gaan, ziet ook de stad er nu weer heel anders uit, wanneer die in het zonlicht baadt … mooi !

Wanneer we terug van boord gaan, is het aan land toch wel een beetje opgewarmd, en gezien nu de wind van het varen wegvalt, voelt dat heel aangenaam aan, genieten …
We gaan nu op zoek naar de bus die ons naar de kabelbaan Ulriken kan brengen.  Ons opzoekwerk van gisteren heeft geholpen, we moeten amper 5 minuutjes wachten en we kunnen vertrekken. 10 minuten later zijn we al ter plaatse en moeten we nog een 10-tal minuutjes omhoog klimmen voor we aan de gondel zijn.
Die brengt ons naar een hoogte van welgeteld 643 meter, en daar worden we getrakteerd op een adembenemend panorama, helemaal rondom rond.  Aan één kant hebben we zicht op Bergen zelf, en de zee eromheen, aan de andere kant zien we de besneeuwde bergen.
We hebben in Canada heel veel natuurpracht gezien, maar dit kan hier zeker mee vergeleken worden, een mens wordt er stil van, zo mooi …
We blijven daar een tijdje rondwandelen, drinken een theetje, en dan gaan we stilaan terug naar beneden, we willen nog een wandeling maken naar een parkje in Bergen dat eigenlijk helemaal het uiterste puntje van het schiereilandje vormt.  Een fijne wandeling, zo in het zonnetje, en ook wel verrassend, van het ene moment op het andere stap je van de stad Bergen over in het park, met huisjes uit vervlogen tijden, weer een heel ander gegeven dan de boot en de gondel, maar zeker ook de moeite waard.

Gezien het prachtige weer, stoppen we op de terugweg ergens om een welverdiend pintje te drinken op een terrasje in het zonnetje, zalig 🙂
Waarschijnlijk toch een beetje uniek, einde maart een terrasje doen in het Hoge Noorden,
in een gebied dat dan nog als ‘ regengat’ bekend staat 🙂
We genieten er alweer met volle teugen van !!!

Ondertussen is het al 18h00 en wordt het stilaan tijd om terug te keren.
We hebben vooraf al eens gekeken waar we wilden eten, en we trekken dan ook, zoals gepland, naar het ‘Big Horn Steakhouse’, eens wat anders dan de Fish & Chips van gisteren 🙂
Goeie keuze, zo blijkt, want het is heel lekker; beetje duur misschien,
maar het is tenslotte een verjaardagsmaaltijd 🙂

Het was een prachtige dag, een verjaardag om in te kaderen !
Hopelijk morgen nog zo ééntje :-), maar er wordt sneeuw verwacht …

 

Categorieën:Europa, Noorwegen, Oslo & Bergen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: