Sorrento


Deze morgen zijn we allemaal al vroeg wakker en ontbijten we op ons gemakje in de eetzaal van het hotel waar een lekker buffetje uitgestald staat en de vriendelijke meneer ons persoonlijk allemaal van koffie voorziet.

Er is veel keuze, en het is ook allemaal smaakvol gepresenteerd.  Bovendien ook nog eens superlekker, dus we starten onze dag helemaal in stijl.

Na het geslaagde ontbijt hebben we het plan opgevat om te voet naar beneden, richting Sorrento te wandelen.  We herinneren ons van een vorig reisje hier in de streek dat er een wandelweggetje met prachtige uitzichten naar het stadje leidt, dus daar gaan we terug naar op zoek.

Dat blijkt helemaal niet moeiljk te zijn, het weggetje start op 50 meter van ons hotel, we hebben het zo teruggevonden.  Het is een stenen wandelpaadje, dat vrij steil afdaalt richting stadcentrum.
De kindjes doen dat prima en verbazen zich onderweg keer op keer over de ( soms gigantische ) befaamde citroenen van Sorrento.  Ze zijn eigenlijk spuuglelijk, maar de limoncello en alle andere citroencreaties die er van gemaakt worden zijn wel overheerlijk !

Onderweg nemen we talloze fotootjes van de prachtige uitzichten, en het zonnetje doet ook dappere pogingen om alles op te vrolijken, best een aangename dag !

Wanneer we uiteindelijk beneden in Sorrento ( het oude stadsdeel ) aankomen, hebben we toch een flink stukje gestapt.

Het oude centrummetje van Sorrento is heel erg gezellig met zijn smalle straatjes vol winkeltjes, terrasjes en restaurantjes.  Bovendien wint de zon aan kracht en wordt het zelfs nog heel aangenaam van temperatuur, we mogen echt niet klagen !

We dwalen er wat rond, eten een ijsje en ook nu nemen we weer talloze fotootjes, vakantiegevoel ten top 🙂

Het is natuurlijk echter altijd nog maar april, en na enkele zonnige uurtjes, zien we toch dreigende wolken opduiken aan de andere kant van de baai …

Omdat de kindjes ook de dag van gisteren nog niet helemaal verteerd hebben ( ze zijn nog wel een beetje moe ) gaan we rond 16h00 terug richting hotel.
Gelukkig moeten we niet te voet, want dat zou een hele stevige klim worden dan, maar worden we door het busje van het hotel opgepikt.  Opnieuw een prima ( ook weer gratis ) service van dit mooie hotel, je stuurt een Whatsappje en 20 minuutjes later is het busje ter plekke, super service !

Boven aangekomen, willen de meisjes toch nog graag wat in de speeltuin, dus gaan we daar met z’n allen heen, het is ondertussen wel wat frisser, maar nog steeds droog.

Wanneer het na een tijdje toch wat frisjes wordt, trekken we terug naar binnen en gaan we daar nog eventjes spelen met de kindjes en kijken we al wat fotootjes, gezellig wel.

Ook nu kiezen we weer een restaurantje uit de lijst, en omdat dit maar amper 700 meter van ons hotel gelegen is, nemen we zelf onze auto.

Ook nu weer zeer lekker eten voor vrij weinig geld. da s geweldig !

Na afloop van onze maaltijd, weer terug richting hotel, want iedereen kan nog wel een beetje extra rust en/of slaap gebruiken.

Categorieën:Europa, Italie, Sorrento 2019

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: