Dagje Boston


Laatste volledige dag in de USA vandaag helaas …
We blijven de hele dag in Boston en gaan de stad eens zo uitgebreid mogelijk verkennen 🙂
Deze morgen is het weer nog een beetje twijfelachtig, dus gaan we eerst de zgn. ‘Boston Freedom Trail ‘ ( oftewel de Red Line ) aflopen.
Die Red Line mag je letterlijk nemen, we moeten gewoon de rode stenen lijn volgen die het hele traject aanduidt.  Da’s makkelijk natuurlijk, dan hoeven we niet de hele tijd een stadsplan te bestuderen.  De route is +/- 2,5 mijl lang ( ong. 4 km ) en loopt langs alle historische plaatsen waar indertijd de onafhankelijkheidsstrijd van de Britse overheersers is uitgevochten.
In de 18e eeuw was Boston nog Brits grondgebied, maar de Bostonians waren toch wel een beetje revolutionairen en wilden onder die heerschappij onderuit.
Door een samenloop van allerlei incidenten, is de onafhankelijkheidsstrijd dan losgebarsten,
en daarnaar verwijst deze Freedom Trail.  Je passeert langs 16 plaatsen in en net buiten de stad waar al het strijdgewoel en aanverwanten zich hebben afgespeeld.
Dat is historisch zeer interessant, maar het brengt je ook ineens door een groot deel van de stad,
en je passeert ook gelijk een aantal mooie plekken van Boston.
We volgen dus netjes de rode lijn, en doen daar toch wel enkele uurtjes over, gezien er ook overal de nodige uitleg te vinden is en er uiteraard ook veel fotootjes genomen moeten worden 🙂

Ondertussen zijn de wolken grotendeels opgeklaard en schijnt het zonnetje vrolijk !
Van al dat wandelen wordt een mens natuurlijk hongerig én dorstig, en we zetten ons aan de haven op een bankje in de zon en nemen van een foodstalletje een ‘freshly squeezed lemonade’ en een hotdog.  All American vandaag hé 🙂
We delen de hotdog ook weer, en het is allemaal best lekker, maar toch wel vrij prijzig
Nu ja, de ( overigens supervriendelijke ) meneer van het ( primitieve ) foodstandje moet ook leven natuurlijk 🙂

Na dit kleine pauzemoment, gaan we eerst even informeren of er nog plek is op de Whale Watching cruise die een uurtje later vertrekt.  Daar hebben we pech, want die boot is helemaal vol, niet onlogisch met dit weer natuurlijk …
We boeken dan maar alvast ticketjes voor de avondcruise, of meer romantisch de ‘ Sunset Cruise ‘
( t is tenslotten onze huwelijksreis 🙂 ), zodat we strakjes toch eens het water op kunnen om Boston vanuit dat perspectief ook eens te bekijken.

Hierna gaan we dan weer terug op stap, richting Chinatown deze keer.
Die vind je in zowat elke stad ter wereld, en dus ook in Boston.  Er staat ook hier weer een imposante toegangspoort, maar dat is het zo een beetje, de wijk zelf is heel klein en stelt ook niet zoveel voor, het is voor ons zelfs een beetje de meest ‘stoffige’ plek van Boston die we tot op heden hebben gezien.  Little Italy ( wat we tijdens de Freedom Trail zijn gepasseerd ) is in deze stad dan weer veel uitgebreider en vrolijker.
We spenderen dus maar korte tijd in Chinatown en wandelen daarna terug naar de binnenstad via The Greenway, een beetje een ‘groene’ wandelweg tussen al het autoverkeer.
We komen uit in het centrum van de stad, vlakbij the City Hall, waar heel veel te doen is,
je hebt er de beide foodmarkets ( noord en zuid ), waar we eens doorwandelen.
Hier kan je werkelijk alles vinden wat je hartje begeert als het over eten en drinken gaat,
heel veel Bostonians ( en ook toeristen waarschijnlijk ) gaan hier iets halen om dan buiten in het zonnetje op een bank of gewoon op de grond zittend, op te eten.
Er is ook op verschillende plaatsen muziek, hier en daar staan straatmuzikanten het beste van zichzelf te geven, en dat is best gezellig, het geheel brengt Boston naar de bovenkant van onze favoriete stedenlijst 🙂

We passeren ook een stukje van Boston Harbour, waar je met dit weer natuurlijk ook schitterende uitzichten hebt op de zee en alle bootjes die er liggen en varen.
Dat gaat van hele kleine motorbootjes over zeilscheepjes tot grote luxejachten, en natuurlijk ook allerlei ferries, watertaxi’s en rondvaartbootjes.
Het is er een drukte van jewelste op het water, maar het is wel leuk om te zien.

Gezien we straks om 18h30 aan boord van de Sunset Cruise moeten, gaan we alvast een hapje eten ergens aan de haven, bij Joe’s meer bepaald, een restaurantje dat ons gisteren al was opgevallen, maar waar toen geen plaats was.  Omdat we nu wat vroeger zijn, lukt het deze keer wel.  We hebben er een prachtig zicht op het water en eten op ons gemakje lokale visspecialiteiten ( Lobster Roll, heel lekker … )

Daarna is het tijd voor ons boottochtje, plaats genoeg op de boot, want hij is niet volgeboekt,
en je krijgt er ook nog eens heel wat uitleg bij over alle plekken die we voorbijvaren.
Wanneer we uiteindelijk terug de haven invaren, is de zon inderdaad bijna weg, en hebben we niet alleen een prachtige zonsondergang gezien, maar ook nog eens kunnen horen hoe de USS Contitution ( een antiek schip uit het verre oorlogsverleden ) een kanonschot afvuurt, precies op het uur van de zonsondergang, het heeft wel iets !

Vanuit de haven wandelen we dan stilaan terug naar het hotel, en aan de Market Plaza is er nog steeds heel veel volk en ambiance, andere straatmuzikanten ondertussen, maar even stemmig, en (alweer) heel romantisch met alle lichtjes die overal het plein en de omliggende straten versieren.
Een mooie afsluiter van deze prachtige vakantie.
Boston is echt een aanrader qua citytrip, en als het kan, komen we zeker nog eens een keertje terug naar deze heel Europees ogende, mooie stad.

Morgen nog een paar uurtjes voor we tegen de middag naar de luchthaven vertrekken !
Volgend berichtje is voor 08-06-2019 (slaan een nachtje over door retourtje Europa 🙂

Categorieën:New York - niagara falls - Boston, Noord-Amerika, USA

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: