boottochtje naar Como


Vandaag willen we een boottochtje op het meer maken met als eindbestemming Como zelf.Er zijn niet zo heel veel afvaarten en gezien het een tocht van +/- 4 uur is, proberen we toch de eerste die vertrekt te nemen. We ontbijten nog eerst even op ons gemakje, en gaan dan te voet naar beneden, naar de aanlegsteiger waar de veerboten aanmeren. We zijn rium op tijd en kopen alvast een ticketje.  De vriendelijke man achter het loket vertelt ons dat we ook een dagticket kunnen nemen, waarmee we in gelijk welk dorp op de route kunnen af- en weer opstappen.  Een soort hop-on / hop-off dus, maar gezien er niet zo veel vaarten zijn, kan je dat maar max. 1 of 2 keer doen.
Bellagio ligt ook op onze vaarroute en dat willen we wel eens bezoeken, staat bekend als een beetje mondain, maar ook met prachtige palazzo’s en een mooie boulevard.
Dus het wordt bestemming Como, met als tussenstop Bellagio. Het eerste deel van de trip ( naar Bellagio dus ) duurt ong. 2 uurtjes en het is met dit hete weer zalig vertoeven op het dek. … Tenminste als de boot vaart, dan krijg je lekker ‘frisse’ wind ( hoewel ‘fris’ met dit weer relatief is natuurlijk 🙂 )   Als hij aanmeert aan één van de vele stopplaatsen is het ook op de boot echter vreselijk warm.   Maar gelukkig varen we het grootste deel vd tijd, dus dat valt wel mee.   In Bellagio stappen we dus uit, en we kuieren een beetje rond in het leuke stadje.
Er zijn heeeeeeel veel bars, restaurants en winkeltjes, en gezien het tegen de berg is aangelegd,
is het ook in verschillende etages gebouwd.  Dat levert overal natuurlijk prachtige ‘doorkijkjes’ op richting meer. We wandelen een beetje meer naar de hogere straatjes op, want beneden aan het meer zelf is het ontzettend druk, dus proberen we de massa een beetje te ontlopen.

Dat lukt redelijk goed, we vinden zelfs een piepklein terrasje ( maar 3 tafeltjes buiten ) waar we op ons gemakje een Aperol drinken mét een mooi uitzicht, en heel veel water erna. Op dagen als deze drinken we makkelijk per persoon 3 liter water, alcoholhoudende drankjes proberen we niet te veel te doen met deze hitte. Water smaakt eigenlijk nog het best in deze omstandigheden 🙂

We hebben 2 uurtjes de tijd in Bellagio vooraleer we de volgende boot richting Como moeten nemen, dus nemen we onze tijd om een beetje rond te kijken. We gaan op tijd naar de aanlegkade, en dat blijkt een goeie zet, want zo dadelijk staan er hele rijen met wachtenden achter ons.  Dit schip heeft dan ook nog eens vertraging, dus komen er alleen maar mensen bij. Uiteindelijk verschijnt ons bootje en kunnen we ons weer buiten installeren op het voordek.Naar Como duurt nog ong. 3 uur, omdat er op dit deel van het meer ontzettend veel stopplaatsen zijn.  Eigenlijk duurt het allemaal wel een beetje te lang en bovendien wordt het toch wel veel te warm zo vlak in de zon.
Halverwege deze trip trekken we dan maar wat meer naar achter op het schip, waar meer schaduw en meer wind is, veel beter, want we beginnen zo stilaan toch wel een beetje rood te worden 🙂
Na wat op een oneindige trip begon te lijken, meren we eindelijk dan toch aan in Como, oef !!!
Eens uitgestapt is het eerste wat we weer doen een terrasje opzoeken en liters water drinken 🙂
Zodra we weer gehydrateerd zijn, beginnen we ook hier aan een rondwandeling van de stad.
Die heeft allereerst de prachtige, welbekende Piazza Cavour aan het haventje, maar verderop in de stad ook nog ontelbare andere, gezellige pleintjes.  Ook hier overal cafeetjes, restaurantjes  en winkeltjes.  Er staat ook een prachtige Duomo in het stadscentrum, heel mooi, lichtgekleurd gebouw wel, en zelfs daar pal naast staat een terrasje opgesteld … kwestie van toch zeker niet droog te vallen bij het verlaten van de kerk 🙂

Omdat we sinds deze morgen al niet meer gegeten hebben, en we niet voor +/- 21h00 vanavond terug in ons eigen dorpje zullen zijn, gaan we dan maar op zoek naar een plekje om een iets vroeger avondmaal te vinden.  Omwille van de warmte hebben we niet echt veel honger, we snakken vooral naar frisse lucht, dus geheel tegen onze gewoonte in, stappen we ergens een zaakje binnen met airco … gewoonweg zalig is het daarbinnen ! Ze hebben een beetje een speciale kaart, met wat atypische gerechten maar het is wel heel erg lekker, en bovendien niet te zwaar, een goeie keuze dus.

Na het eten wandelen we nog wat verder door de stad en ook nu keren we weer goed op tijd terug naar de kade.  Terug naar Colico gaan we met een ‘snelle’ boot, die vaart niet alleen veel sneller, maar stopt ook op minder plaatsen dan de gewone boot, dus in ong. 1,5 uur zijn we terug
op ons eigen plekje. Het was weer een lange, vermoeiende dag, maar wel heel mooi en zeker de moeite waard !

 

Categorieën:Comomeer, Europa, Italie, Nauders, Oostenrijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: