Tofino –> Campbell River


Deze morgen na weer een yoghurtje en wat fruit ( goe bezig he … ) vertrokken in mistig en grijs weer bij +/- 12gr, , niks aangenaam, maar niet erg, we hebben toch een flinke rit voor de boeg.

Terwijl we richting Pacific Rim rijden, wordt het stilletjesaan toch warmer en de mist verdwijnt geleidelijk. Gelukkig maar want de rit door het Pacific Rim gebergte naar de andere kant van Vancouver Island blijkt adembenemend mooi te zijn, het lijkt een beetje op het Alpenlandschap en we passeren regelmatig prachtige meren, waar we dan ook graag even stoppen voor een foto’tje en ook gewoon om van het prachtige landschap te genieten,.

Halverwege de rit besluiten we om een stop in te lassen voor een wandeling door Cathedral Grove, een soort oerbos met gigantische Sequioabomen en Red Cedars van wel 800 jaar oud, indrukwekkende bomen wel, ze zijn zo massief dat ze nauwelijks op de foto geraken, dat noemen ze dan duizelingwekkend :-]

Prachtige wandeling en leuke afwisseling met de rit, de benen even strekken doet deugd, zeker in deze omgeving, we lijken wel kaboutertjes naast die reuzen ,,,

We gaan verder richting Campbell River, en zodra we daar ons hotel gevonden hebben, wisselen we onze jeans voor luchtigere dingen, want ondertussen is het 25gr en volop zon !!!

We doen nog een wandeling in het nabijgelegen Elk Falls Forest, naar een machtige waterval en een gloednieuwe hangbrug die ze eroverheen hebben gemaakt, super !

Hierna gaan we iets te eten zoeken en we komen terecht in het haventje bij een authentieke Fish and Chips boer, met zalm ( uiteraard, Canpbell River is de Salmom Capital, zo beweren ze toch zelf :-} } en het is echt superlekker, nog nooit zo een lekkere, verse zalm gegeten, en bovendien ook nog eens hele lieve mensen daar en met zicht op de oceaan, een kleine ontdekking toch wel.

Met de buikjes vol dan richting hotel voor een douche en ons blogje, maar het internet is op sterven na dood hier helaas, verslagje geschreven op de vaste computer in de lobby ( met QWERTY klavier, dus sorry voor eventuele typfouten :-} }, we proberen nog foto’tjes te laden, maar mogelijk lukt het niet, dan volgen die zeker later nog ,,,

 

Reacties

Werner zei op 28-05-2015 om 20:34

grappig :-):-)

merci alweer om ons het water in de mond te doen krijgen voor vakantie 🙂

Categorieën:Canada, Noord-Amerika, Rondreis

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: