Hiking in Strathcona Provincial Park


Vandaag staat onze eerste echte wandeling op het programma, we’re going hiking, zoals ze dat hier zo mooi zeggen 🙂
We kiezen een stevige wandeling, dus moeten we iets meer dan een yoghurtje eten deze morgen :-), gelukkig hebben we in dit hotel ontbijt inbegrepen ( het enige in de hele trip, nergens anders mogelijk ).
We krijgen een ‘Continental Breakfast’, wat neerkomt op roereitje en toast, en een overjaarse rubberen croissant, maar dat is ruim voldoende.
We moeten eerst nog een stukje met de wagen rijden, een klein uurtje ong. flink bergop naar Mount Washington, naar de parking aan de ingang van het park.
We hebben gekozen voor een tripje van +/- 17 km, en we vetrekken met rugzak en fototoestel vol goede moed naar boven toe.
De wandeling gaat hier en daar over houten vlonders, gezien het terrein redelijk drassig is, maar het is wel supermooi, de natuurpracht in Canada, het is helemaal wat we ervan verwacht hadden.
We zijn amper 5 minuutjes aan t stappen of er springt opeens een hertje ( of reetje, geen idee eigenlijk 🙂 ) tevoorschijn, we zijn totaal verbaasd, en direct volgt er nog een broertje of zusje van het eerste exemplaar. Snel, snel de camera, we slagen er in om een foto’tje te maken, en dan zijn ze weer weg, even plots als ze uit het bos sprongen.  MIsschien zijn zij wel harder van ons geschrokken dan wij van hen …
Begin was al goed dus, beetje verder zit een eekhoorntje rustig op een boomstam te poseren, ook hij ( of zij ) staat er op, prachtig !
Verder veel vogeltjes in alle kleuren en maten, en vooral de prachtige natuur, besneeuwde bergtoppen, bossen en kristalheldere meren, het is van begin tot einde genieten vandaag, en bovendien ook nog eens mooi zonnig weer, perfect !
Boven op de top nemen we de tijd voor een picknickje aan één van de talloze meertjes, en bij het opruimen komt een nieuwsgierig vogeltje eens piepen wat er nog van kruimeltjes is overgebleven.  Het is een durver, en hij komt op den duur zelfs gewoon alles uit de hand eten, leuk !
De weg naar beneden biedt dezelfde panorama’s, dit was alweer een dagje om in te kaderen, zo mogen er van ons nog veel komen 🙂
Morgen gaan we verder naar de overkant, terug naar het vasteland, naar het dorpje Sechelt, voor één nachtje maar, het is eigenlijk een tussenstop richting Whistler Mountain, maar die rit vonden we te ver om in 1 keer te rijden, Beetje rustdagje dus, echter wel met een paar ( hopelijk ) leuke ferries onderweg.
Dat wordt dus vast ook weer de moeite waard …

 

Reacties

Werner zei op 29-05-2015 om 18:54

goh, t doet echt wel dromen Christel. Je schrijft heel visueel, dat maakt het heel realistisch om te volgen. Tof jong! We zitten mee in uwe rugzak :-)!

Christel Van De Wouwer zei op 31-05-2015 om 07:44

Jullie zijn van harte welkom om alles van daaruit mee te beleven, een echte aanrader 🙂

Categorieën:Canada, Noord-Amerika, Rondreis

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: