Vertrek naar Lapland


kerstman

We zijn vandaag een kleine 2 maand verwijderd van wat weer een nieuw, fijn en aangenaam avontuur moet worden.

De voorbereidingen kunnen nu ook al stilletjes aan gaan beginnen, kijken welke kledingstukken we nog zullen moeten bij aankopen om daar niet teveel van de koude hoeven af te zien.

kerstman2

Morgen laatste dagje :-), Rudy nog beetje werken en Christel thuis dus dan vandaag maar valiesje gemaakt en nog even een check gedaan van het mooie schema waar we aldaar van gaan genieten.

IMG_0397

Verjaardag Juliette

Nu is het echt bijna zover, morgen vertrekken we richting Lapland, op zoek naar de kerstman en zijne Rudolph … en misschien ook wel het wonderlijke noorderlicht, wij hopen het in elk geval.

Net terug van een leuk feestje om de verjaardag van Julliëtje te vieren en ook nog wel een beetje kerst.  t Was heel gezellig, lekker gegeten en veel plezier bij het uitpakken van de cadeautjes … Bedankt Daphne en Kristof voor de fijne avond !

Nu ons bedje in en morgenvroeg zijn we weg, we kijken er enorm naar uit. Als de WIFI en de technologie het toelaten ( je weet maar nooit bij die koude temperaturen :-), -15° brrrrr …. ) brengen we elke dag weer een verslagje uit met ( hopelijk ) wat leuke beeldjes erbij !

Hei-hei ( dat zou Fins moeten zijn voor tot ziens … )

Vertrek naar Lapland

Vandaag is het eindelijk zover, deze morgen op tijd bedje uit, eventjes ontbijt en weg zijn we, richting Zaventem, waar ons volgende avontuur kan beginnen.

We zijn er goed op tijd en kunnen rustig inchecken, alles verloopt vlotjes, ondanks de toch wel grote drukte op de luchthaven.

Eerste stop wordt Helsinki, ong. 2h15 vliegen, met een kwartiertje vertraging komen we aan, we hebben dan ong. een uurtje de tijd voor de overstap voor de vlucht naar Rovaniemi. Dat gaat allemaal vlekkeloos en nog eens een dik uur later zijn we in de thuishaven van de kerstman ( die bezoeken we later deze week nog ). Ons busje voor het hotel staat al te wachten en we vertrekken voor een toch nog wel vrij lange rit naar Syote, waar ons hotel Iso-Syote zich bevindt.  Bij aankomst is het ondertussen al lang donker, maar het heeft wel iets magisch met de sneeuw en de lichtjes overal.

We zijn nog op tijd voor het avondmaal, en daarna gaan we nog even buiten een wandelingetje maken om de prachtige omgeving alvast eens te bekijken en de beentjes toch eens te strekken.

Daarna terug naar het hotel, want ondertussen is het toch redelijk frisjes geworden. Ons hotel is redelijk basic, maar wel van alle comfort voorzien, de WIFI werkt vlekkeloos, toch wel een prestatie in dit vrij ver afgelegen gebied, dat hebben we in Canada wel eens anders geweten.

De eerste dag was wel een beetje vermoeiend, maar we hebben toch al iets van de Lapland-sfeer opgesnoven, het ziet er veelbelovend uit, we kijken uit naar een prachtige vakantie, morgen beginnen we al direct met een bezoekje aan de Husky-farm en een dagtocht met de hondjes.
Schitterend !

 

Categorieën:Europa, Finland, Iso-syote Pudasjärvi ( Lapland )

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: