Ranua Zoo en Santa Claus Village


Deze morgen weer op tijd uit de veren, want onze bus voor de uitstap van vandaag komt al om 9h00 ! We moeten dan ook een heel eind rijden vandaag, eerst naar Ranua Zoo, een goeie 85 km van hier en daarna naar Santa Claus Village, wat nog eens ong. 100 km is. Vroeg vertrekken dus !

We vertrekken nog in het donker en we zien de zon onderweg opkomen, prachtig zicht alweer. Een uurtje later zijn we in Ranua, onze chauffeur dropt ons netjes voor de ingang.  Het park ligt heel mooi in de natuur geïntegreerd, de omgeving is alweer schitterend.  De beestjes ook, sommigen zijn buiten nergens te bespeuren, en liggen lekker warm in hun hokje te slapen ( je kan ze geen ongelijk geven natuurlijk 🙂 ), maar velen zijn toch buiten in de sneeuw actief.  Vooral de sneeuwuilen zijn prachtige dieren, en de grote attractie, de Polar Bear ( oftewel doodgewoon ijsbeer ) voert een mooi showtje voor ons op.  Hij ( of zij ) rolt door de sneeuw en lijkt wel echt te spelen met een soort ijsbal.  Het dier amuseert zich blijkbaar wel.

Verder zijn er nog de wolven, de lynx, de moose, en nog veel meer, allemaal in een prachtig decor.  Ook de opkomende zon doet een duit in het zakje en levert ons wederom hele mooie plaatjes op.  Helaas hebben we maar 2 uurtjes de tijd, en moeten we daarna verder naar onze afspraak bij Santa en zijn elfjes.  Terug de bus op dus, en verder richting Rovaniemi, waar Santa woont, pal op de Poolcirkel ( of Arctic Circle )

Weer een uurtje later, komen we daar aan en gaan we vanuit de bus linea recta naar het bureau van Santa himself. We moeten ong. een half uurtje aanschuiven ( ja, ja, hij is populair ! ) maar het is allemaal heel goed georganiseerd door de elfjes, dus het wachten stoort niet, we schuiven samen met onze andere Belgische reisgenoten aan, en babbelen ondertussen een beetje samen over al onze avonturen, best gezellig !

Dan komt het grote moment :-), het is onze beurt om Santa te bezoeken. Uiteraard mogen we daarbinnen zelf geen fotootjes maken, maar dat is wellicht normaal, Santa moet zijn elfjes ook te eten kunnen geven 🙂

Het is wel superleuk, we voelen ons terug een beetje kind, als we bij Santa op de foto gaan en een praatje maken, de goede man spreekt zelfs ( bijna ) vlekkeloos Nederlands ( nadat zijn opper-elf hem in het oor heeft gefluisterd dat we van België zijn … ).  Nadien nog even op de foto met een paar elfjes ( dat mogen we wel zelf fotograferen ) en kopen we uiteraard de foto en downloads op de Santa-site ( ze zijn er heel goed bij de tijd hoor )

Na de babbel met Santa dwalen we nog een uurtje in Santa Claus Village rond, en dat is best wel sprookjesachtig in de ondertussen al ver gevorderde schemering met alle lichtjes en kerstsfeer, super !

Met nog een paar souveniertjes keren we terug naar de bus, en gaat het terug naar Syote, een rit van een goeie 2 uur, en we houden ondertussen in de gaten of er geen Noorderlicht te bespeuren valt, maar helaas, het wolkendek is te dik.  Jammer, maar helaas, voor de rest was het een schitterende dag, waar we veel plezier hebben aan beleefd.

Vanavond nog eens lekker eten, en dan morgen terug naar België, ons Lapland-avontuur zit er bijna op en het was fantastisch !

 

Categorieën:Europa, Finland, Iso-syote Pudasjärvi ( Lapland )

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: