Dagtocht met sneeuwscooter


Na een geslaagd eindjaarsbuffet, zijn we om middernacht buiten nog een kijkje gaan nemen naar het vuurwerk dat op de skipistes werd afgeschoten.  Heel mooi om te zien, eerst ging er een hele rij skiërs met fakkels de heuvel af, en daarna kwam dan het vuurwerk.  Een mooi einde van het jaar, of begin van het nieuwe jaar. We hebben er ééntje op gedronken en zijn daarna naar ons bedje gegaan. In het hotel was nog wel een optreden van een bandje, maar daar hebben we voor gepast, we moesten de dag erna weer op tijd present zijn voor de volgende afspraak.

Deze morgen rond 8h00 gaan ontbijten en het was toen nog opvallend stil in het restaurant :-), veel mensen zullen het vermoedelijk wat later gemaakt hebben dan wij …

Na het ontbijt gaan we weer al onze warme spullen en de thermische overal aantrekken, en vertrekken we voor een dagtocht met de sneeuwscooter.  Onze gids is weer Larry ( dezelfde van de nachttocht ) en hij belooft ons een ‘ long and bumpy ride’ met een grote smile op zijn gezicht … dat belooft 🙂

Na opnieuw de hele uitleg over de machine vertrekken we, deze keer maar 7 scooters, dat scheelt wel bij het rijden.  Iedereen volgt zijn eigen tempo ( wat Larry ook uitdrukkelijk vraagt ) en om de zoveel tijd wachten we mekaar op.  Het wordt een mooie rit, door alle soorten besneeuwde landschappen, maar veel tijd om rond te kijken hebben we niet, want het is echt wel opletten voor de chauffeur, en evenwicht zoeken voor de passagier.  Een rit met zo een sneeuwmobiel is in niets te vergelijken met een motorrit.  Het schudt en schokt constant, en je moet regelmatig gaan ‘tegenhangen’ om de machine in evenwicht te houden. Best wel leuk, maar uiteraard ook zeer inspannend. Jammer genoeg gebeuren er af en toe ook wel ongelukjes ( zonder erg gelukkig ) van medereizigers die omkiepen of van de weg afraken.  Wij hebben geluk ( of we zijn gewoon goed 🙂 ) en we blijven netjes op de weg en rechtop.  Het gaat soms inderdaad redelijk ‘bumpy’ maar het lukt wel.  Larry zorgt onderweg voor eten en drinken, en voor het nodige entertainment, het is een supergids. Hij houdt zijn schaapjes goed in het oog, en moet regelmatig even helpen om een scooter terug op de weg te krijgen of uit de bosjes te halen.  Maar eind goed al goed, iedereen zonder kleerscheuren terug aan het hotel.

Dit was alweer een ervaring om nooit te vergeten !  Morgen al onze laatste dag, het gaat wel enorm snel. We gaan dan (pool)beestjes kijken in Ranua Zoo, stoppen eens aan de ‘ Arctic Circle ‘ en daarna gaan we op bezoek bij Santa himself … wordt vast ook weer tof !

 

Categorieën:Europa, Finland, Iso-syote Pudasjärvi ( Lapland )

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: