Sasbach –> Ponte Tresa bij Lugano


Na een nachtje lekker slapen en een lekker ontbijtje, stappen we weer in de auto voor het vervolg van onze rit naar Ponte Tresa, vlakbij Lugano aan het mooie Lago di Lugano.
Samen met het – waarschijnlijk nog bekendere – Lago Maggiore het prachtige decor van onze reis in het grensgebied tussen Italië en Zwitserland.

Zoals verwacht wel af en toe wat file onderweg, maar al bij al viel het nog mee.  Vooral aan de Gotthardtunnel staat een lange file, en we besluiten dan ook om die links te laten liggen en over de Gotthardpass te rijden, het is toch prachtig mooi weer.

Goeie beslissing, want op de pass is het niet al te druk en veel mooier dan in de tunnel 🙂 Uiteindelijk, na een mooie rit, arriveren we in Ponte Tresa, en daar krijgen we nog een onverwacht steil klimmetje met veel tornanti’s op korte afstand voor de wielen, vooraleer we dan ons hotel STAMPA bereiken.  Het klimmetje is zeker de moeite waard ( hoewel de auto het minder fijn vond, die had er wel wat last mee, want toch wel heel erg steil ) het uitzicht vanaf ons hotel is ronduit schitterend, we kijken vanop het terras van onze kamer uit over het meer, heel mooi !

Na uitladen van de bagage wandelen we nog eens in het dorpje rond, en dan is het al stilaan tijd voor een aperitiefje en een beetje te eten.  Ons hotel is ook een ‘ Ristorante/Pizzeria ‘ en er is op het moment dat we aankomen een huwelijksfeest aan de gang, prachtig om te zien, echt het stereotiepe beeld van Italië 🙂

Ze schuiven ons aan een tafeltje in een rustig hoekje, en we eten een pizza ( uiteraard ). Zodra we die krijgen en proeven, snappen waarom het hier zo afgeladen vol zit op het mooie terras, het is heel erg lekker, en met uitzicht op het meer en Lugano, prachtig ! Na nog een echt Espresso ( straf spul 🙂 ) gaan we naar onze kamer op het terrasje zitten, want om 23h00 wordt er vuurwerk afgeschoten vanop de oevers van het meer, dat willen we niet missen.

Het is dan ook zeer de moeite, een half uur lang krijgen we een prachtig schouwspel met vuurwerk en muziek, super, een prachtig welkom 🙂

Of zou dat niet speciaal voor ons geweest zijn ???

Als het spektakel afgelopen is, zoeken we ons bedje op, want het was toch wel een vermoeiende dag.  Slapen met de ramen open, zalig …

 

 

Categorieën:Europa, Italie, Ponte Tresa

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: