Bezoek Lugano en Gandria


Vandaag slapen we ietsje langer, en gaan we rond 9h00 ontbijten. Dat wordt aan tafel geserveerd en is lekker, alweer op het terras van het hotel met uitzicht, super toch wel 🙂

We vertrekken dan richting Lugano, parkeren de auto, en wandelen door de stad. Er staan heel veel palazzo’s en we wandelen door de straten met ( stikdure ) winkels, het is al Louis Vuitton en Armani en dure horloges wat de klok slaat … schoon om naar te kijken 🙂   Ook de moeite zijn de vele Ferrari’s, Porches en Jaguars die hier door de straten rijden … pfff … maar onze Skoda hoeft niet onder te doen hoor, hij tuft vrolijk alle bergen en weggetje op In Lugano gaan we alvast even langs de toeristische dienst en de supervriendelijke dame daar bezorgt ons een hoop info en foldertjes, we zullen ons weekje hier beslist vol krijgen. We wandelen ook door het park van Lugano, waar op verschillende plaatsen concerten en optredens plaatsvinden, blijkbaar doen ze dat de hele zomer, leuk wel.  We wandelen ook nog eens langs de jachthaven met ontelbare grote en kleine bootjes, helemaal vakantiegevoel 🙂

Na Lugano trekken we naar Gandria, een autovrij vissersdorpje een beetje verderop langs het meer.  De auto laten we boven op de parking achter, en we beginnen aan de ontelbare trapjes naar beneden, naar het schilderachtige dorpje. Prachtig om te zien, mooie foto’kes en de weg terug valt al bij al nog mee, veel trapjes, maar ook mooie zichtjes onderweg.

Gezien het nog vrij vroeg in de namiddag is, rijden we verder langs de oevers van het meer, prachtige rit, met nog een uitstapje langs een paar indrukwekkend bochtige bergweggetjes, leuk, maar natuurlijk wel opletten geblazen.  In één van de talloze typische stadjes aan het meer, stoppen we nog voor een ijsje en wandelingetje en dan is het tijd om terug te keren naar het hotel.

Daar zelfde verhaal als gisteren, alles vol, maar we krijgen alweer een rustig plekje toegewezen, weer eens lekker eten, en dan de douche in en blogje schrijven

 

 

 

Categorieën:Europa, Italie, Ponte Tresa

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: