Valle Maggia


Laatste dagje alweer 😦

Het is weliswaar nog droog als we wakker worden, maar het is duidelijk dat er regen in de lucht zit.  We wilden nog naar Valle Maggia, maar gezien de dreiging van veel donkere wolken, beslissen we dan maar om naar Swissminiatur in Melide te gaan.  Dat is net even buiten Lugano, dus een dik half uur rijden, maar terwijl we onderweg zijn, wordt de lucht steeds zwarter, en tegen dat we op onze bestemming zijn, krijgen we het hele gamma over ons heen, striemende regen, wind, donder en bliksem, pff …
Voor ons valt het nog mee, want we zitten gelukkig droog in de auto, maar onderweg passeren we veel fietsers, die door die stevige onweersbui heen moeten, valt niet mee …

We zien het niet echt zitten om in het mini-Zwitserlandje te gaan rondlopen in die weersomstandigheden, en besluiten dan maar om richting Locarno te rijden.  Terwijl we onderweg zijn daar naartoe, klaart het echter stilaan op, en lijkt het ons toch geen slecht idee om alsnog Valle Maggia in te rijden.  We wagen het er maar op 🙂

Goeie beslissing, zo blijkt, want het is echt een prachtige vallei, en we houden het de rest van de dag grotendeels droog,op een paar druppeltjes na
Valle Maggia is een veel bredere en langere vallei dan het Valle Verzasca van enkele dagen geleden, en hoewel veel ruwer van uitzicht, op zijn minst even mooi en behoorlijk indrukwekkend, gelegen russen heel imposante rotsen en bergen.
We rijden de vallei helemaal door tot aan het stuwmeer, en dat is best een hele trip, maar wel machtig mooi om te zien, met de rivier die erdoor heen slingert en alle grote en kleine dorpjes dit tegen de bergwanden plakken, schitterend !
Aan het stuwmeer aangekomen, blijkt dat je daar nog een eindje verder zou kunnen rijden tot aan een bergmeertje nog wat hogerop, maar het is dan al vrij laat in de namiddag geworden, en de GPS vertelt ons dat we maar pas tegen 19h30 terug aan ons hotel zullen zijn … Normaal is dat geen probleem, maar we willen onze valiezen nog inpakken en inladen vanavond, zodat we morgen heel vroeg kunnen vertrekken …
Dus, hoewel we liever nog wat langer in deze betoverende vallei waren gebleven, keren we wijselijk toch maar terug, om er geen nachtwerk van te maken ( gezien het vroege uur dat we willen vertrekken )
We keren dus terug, pakken onze valiesjes weer in, en gaan nog een keertje heerlijk eten op het terras-met-uitzicht van ons hotel … laatste keer dinner with a view in Ponte Tresa 🙂

Morgenvroeg naar huis, maar niet getreurd, binnen exact 5 weken vertrekken we terug  voor een volgend tripje … 🙂

 

Categorieën:Europa, Italie, Ponte Tresa

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: