Isola Bella


Op het programma voor vandaag : een bezoekje aan Isola Bella, één van de Borromeïsche eilandjes in het Lago Maggiore. Er zijn er in totaal 3 : Isola Madre, Isola dei Pescatori en Isola Bella. Dit laatste wordt algemeen beschouwd als het mooiste van de 3, en dat willen we dan ook graag zien.
Eigenlijk is het een eilandje met een groot Palazzo erop, en prachtig aangelegde tuinen eromheen, allemaal eigendom van de familie Borromeo, net zoals trouwens de beide andere eilanden.  Het wordt allemaal prachtig onderhouden, en uiteraard moet er dan ook een toegangsprijs betaald worden om dit te bezoeken, maar dat is niet meer dan normaal.
Het palazzo op zich is al schitterend, beneden zijn er dan ook nog een aantal ‘grotten’ die helemaal met mozaïek ( uit schelpen ? ) zijn aangelegd, en het allermooiste zijn de tuinen, met prachtige bloemen, standbeelden en dé attractie, zeldzame witte pauwen.
Of, zoals sommigen het uitdrukken ‘ een eiland vol posturekes en witte kalkoenen ” 🙂

De pauwen zijn duidelijk aan mensen gewoon, en lopen gewoon overal tussendoor, ze vertikken het alleen om een keer hun prachtige staart open te zetten, jammer,
maar ja …

We brengen enkele uren door op het eiland, en nemen weer eens ontelbare foto’tjes, het is dan ook een prachtig decor.
Tegen 16h00 keren we terug naar de kade, want dan komt onze ferryboot aan voor de terugtocht naar Luino, van waaruit we deze morgen vertrokken zijn.
Het is een boottripje van +/- 1,5 uur enkel, maar dat is niet zo erg, de omgeving van het mooie Lago Maggiore verveelt nooit.

Het was weeral een prachtige dag, iets minder warm dan de vorige dagen, maar dat mag ook wel, want het was echt wel bloedheet.

Morgen laatste dagje, en dan zit ons vakantieweekje er weer op, het gaat wel snel …

 

 

Categorieën:Europa, Italie, Ponte Tresa

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: