Rondje Dolomieten Drei zinnen-Misurina-Cortina d’Ampezza – Ortisei


Vandaag vertrekken we goed op tijd, want we hebben een rondje door de Dolomieten gepland, en dat is weliswaar niet zo ver rijden, maar gezien de vele bochten en bergpassen,
wel een stevig ritje.
We vertrekken eerst richting de beroemde 3 Zinnen of in het Italiaans de Tre Cime,
het stereotiepe beeld van de Dolomieten.
We rijden via Lago Misurina naar Refugio Auronzo, een berghut van waaruit verschillende wandelingen vertrekken door de Dolomieten.
Uiteraard kiezen we de weg die ons langs die beroemde Tre Cime zal brengen.
Tot onze grote verbazing moeten we bij het oprijden van de Tre Cime Strada maar liefst EUR 25, betalen voor het gebruik van die bergweg en voor de parking.
Veel geld natuurlijk, maar het is dan ook UNESCO werelderfgoed, en dat kost natuurlijk handenvol geld om dat allemaal te onderhouden.
Boven aangekomen vertrekken we voor een rondweg langs de Tre Cime rotsen, maar ze blijven helaas altijd wel voor een klein stukje in de wolken hangen …
Da s natuurlijk jammer, maar ook zonder dit 3 rotsen blijft de rest van het Dolomieten landschap indrukwekkend mooi, we genieten er met volle teugen van.
Na al dat natuurschoon, vertrekken we weer richting Cortina d’Ampezzo. Op de weg daarnaartoe is het de bedoeling om de lift te nemen naar de Monte Cristallo, de hoogste berg van de Dolomieten.  Je gaat er naar toe met een stoeltjeslift en vervolgens met een antiek kabelbaantje, met vrolijke rood en gele bakjes ( die een beetje op paaseitjes lijken )
waarna je op een hoogte van om en bij de 3.000 meter een fantastisch panorama van de Dolomieten zou moeten zien,
Helaas blijkt deze laatste – zeer verouderde – kabelbaan gesloten te zijn, wegens ‘ Fino Vita Technicale ‘, oftewel einde van de technische levensduur …
Waarschijnlijk komt het erop neer dat ze geen vergunning meer gekregen hebben, omdat het boeltje totaal verouderd is, maar dat is natuurlijk wel heel jammer …
We trekken dan maar verder richting Cortina zelf, een beetje mondain dorpje, waar we echter niet stoppen, we rijden verder richting Passo Falzarego, die ook wondermooi blijkt te zijn. Onderweg stoppen we nog voor een zonnig terrasje met een alomtegenwoordige Veneziano ( oftewel een Aperol Spritz ) en bezoeken we daarna een heuse roofvogelshow.
Machtige dieren, valken, uilen en een prachtige arend.
Hele mooie dieren en we krijgen ze van dichtbij te zien.  Er komen zelfs wilde vogels een kijkje nemen bij hun soortgenoten in gevangenschap .
Na de demonstratie van de roofvogels, rijden we dan verder, terug richting Bruneck en onze Valle Aurina.
Prachtige dag alweer, we sluiten hem af met nog maar eens een heel lekker diner,
en een koffietje en Courvoisier van de chef, super !!!

 

Categorieën:Europa, Italie, St. Johann Arnthal (Dolemieten)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: