Rondwandeling La Spezia


Vandaag alweer onze laatste dag 😦

We slapen een beetje langer, gaan ontbijten bij Tommy ( de laatste overheerlijke Foccaccia ) en keren dan terug naar ons logement, want we hadden met Daniela ( de eigenares van de B&B ) om 10h00 afgesproken om de rekening te betalen, zodat we morgenvroeg voor dag en dauw kunnen vertrekken, want we moeten al tegen 7h00 op de luchthaven in Pisa zijn.
Ze is er stipt op tijd en heeft alvast een cadeautje voor ons mee, een lekkere fles wijn,
dat vinden wij uiteraard heel fijn … en ook weer heel attent, zoals met alles hier.
Terwijl we nog wat met Daniela babbelen, is ook de poetsvrouw al druk in de weer, en ook zij is alweer heel attent en brengt ons een koffietje op het terras, hier wordt echt wel op de details gelet !

Na de financiële afwikkeling nemen we alvast hartelijk afscheid van Daniela, want morgenvroeg gaat zij nog niet wakker zijn als wij vertrekken 🙂
Wel belooft ze ons nog dat ze een tafeltje zal reserveren in een nabijgelegen restaurantje, zodat we op onze laatste avond nog eens lekker kunnen gaan eten, met prachtig zicht op de baai.
Enige tijd later ontvangen we van haar een SMS-je waarin ze de reservatie bevestigt … attent dus 🙂

We gaan de rest van de dag nog in La Spezia doorbrengen, en stappen ‘onze’ berg af naar de stad om daar nog een beetje in de straatjes rond te wandelen en de winkels onveilig te maken :-).
Het zonnetje schijnt vrolijk en we nemen er rustig de tijd voor, wandelen ook eens langs de wekelijkse versmarkt, waar allerlei heerlijke dingen te koop zijn, verse vis, kaas, groenten, fruit … enz … Dit is een markt die voornamelijk door de Italianen zelf bezocht wordt, maar het ziet er allemaal wel heel verleidelijk uit.  Jammer genoeg kunnen we hiervan niks meenemen naar huis, zo een visje zou niet al te best een vliegreis doorstaan waarschijnlijk :-).
Maar potjes Pesto Genovese natuurlijk wel, en die hadden we eerder al ingeslagen.

We eten er s middags iets op een terrasje, en nemen als dessertje in de winkelstraatjes nog een yoghurt met fruit ( gezond hé 🙂 ) … Wel is er ook een behoorlijke portie verse chocoladesaus ( naar keuze wit, puur of Nutella ) aan toegevoegd … dat is echt hemels lekker, wel jammer dat we dit pas op onze laatste dag ontdekt hebben :-).

Na die verwennerij wandelen we verder de oude stad in en kuieren we ook nog eens langs de haven, waar ontelbare bootjes aan de kade liggen.  Een beetje zoals de Vespa parkings in de stad, maar dan in de versie van kleine bootjes op het water.
Er ligt ook één enkel supergroot jacht tussen en er is ook weer een nieuw cruise schip gearriveerd.
Het levert mooie beeldjes op. We nemen de tijd en bekijken de lokale vissers ook een beetje, terwijl ze luidruchtig en met hun armen zwaaiend met elkaar praten over de visvangst …één van hen heeft ondertussen ook een behoorlijk groot exemplaar te pakken gekregen; die gaat lekker eten deze avond.

Tegen de avond klimmen we terug naar boven en pakken we alvast onze koffertjes weer in, ook dit mooie liedje is weer bijna afgelopen …

Maar eerst gaan we dus nog even uit eten in Paradiso Sur Golfo, met gratis panorama.
Her cruiseschip dat we deze middag nog aan de kade zagen liggen, vertrekt ondertussen ook heel sierlijk vaart het vanuit de haven richting open zee, mooi zicht wel
We rijden terug naar ons hotelletje, drinken nog een glaasje Chianti en schrijven ons blogje.
Dan gaan we ons bedje in, morgen vroeg dag, en dan terug naar België
Maar daar schijnt het ondertussen ook prachtig warm weer te zijn, dus de overgang zal wel meevallen :-).

Op naar een volgend tripje …

Categorieën:Cinque Terre, Europa, Italie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: