overzet Kiel — > Oslo


Na wekenlang aftellen is het eindelijk zo ver, onze langverwachte reis naar Noorwegen kan beginnen, we kijken er allebei enorm naar uit !

We vertrekken midden in de nacht om 2h30, want we willen goed op tijd zijn,
zodat we rustig aan onze reis kunnen beginnen.
Het verloopt allemaal vlotjes en het rijdt ook redelijk rustig, maar als we bijna op onze bestemming in Kiel zijn, staan er aan de overkant wel lange files -.
Er wordt daar over hele grote lengtes aan de snelweg gewerkt, en het verkeer stropt helemaal op. Dat moeten we onthouden wanneer we terugkeren, daarvoor moeten we zeker een alternatieve route zoeken …
We zijn dus goed op tijd aan de inscheep kade in Kiel, het is nog maar 10h00 en we moesten er eigenlijk pas tegen 12h00 zijn, 2 uur voor het schip ook effectief vertrekt.
We zetten onze wagen al in de rij om in te schepen, wandelen nog een beetje rond op de ‘Norwegenkai’ en bewonderen alvast het scheepje 🙂 dat ons naar de overkant zal brengen …
de MS COLOR FANTASY, één van de 2 zusterschepen die dagelijks de overtocht maken.
We zetten ons in het zonnetje en bestuderen alvast de reisgidsjes en kaarten om onze wachttijd toch nuttig door te brengen.  Maar eigenlijk is het ook gewoon zalig om daar te zitten, weliswaar gewoon op het trottoir, maar zalig warm in de zon, heerlijk !
Rond 12h00 schiet de hele karavaan in beweging en langzaam maar zeker verdwijnen alle wagens, motors, vrachtwagens enz .. in het schip.
In onze ogen is het een gigantisch gevaarte, maar voor mensen die Cruise schepen gewoon zijn, zal het waarschijnlijk maar een kleintje zijn 🙂
Er passen in elk geval ontzettend veel auto’s in, verbazingwekkend eigenlijk.
We schuiven netjes aan, parkeren de auto op de ons toegewezen plek, en trekken dan het schip in op zoek naar onze kajuit.  Die hebben we al snel gevonden, we droppen onze trolley en gaan op onderzoek in het schip zelf.
Allereerst zoeken we het SunDeck op, want van daaruit heb je een prachtig zicht op de kade en kan je heel goed zien hoe het schip zich uiteindelijk losmaakt van de kade en zachtjesaan de zee gaat opzoeken.
We hebben ( voorlopig toch nog 🙂 ) chance met het weer, er staat een stralende zon aan de hemel, en het is heel fijn vertoeven op dat zonnedek.
We vieren het begin van onze vakantie met een vers getapt pintje ( veel te duur, maar ja … dat is nu éénmaal Scandinavië he ).
Het smaakt ons in elk geval en we genieten van het uitzicht en het lekkere weertje.
Zodra de kolos zich in beweging heeft gezet, koelt het echter heel snel af, en gaan de truitjes en sweaters snel terug aan :-). Maar het blijft wel heel aangenaam daarboven.
Na een uurtje trekken we terug de buik van het schip in en gaan we alles eens verkennen.
Eigenlijk is het gewoon een drijvend dorp, met alles erop en eraan, van restaurants en bars, over boetieks, winkels, een tax free shop, cinema, theaterzaal, enz …
Na een tijdje beslissen we maar op zoek te gaan naar een plekje om te eten, en dat wordt de Sports en Burgerbar, die aansluit op het zonnedek.
We eten er iets, en gaan daarna buiten nog een beetje van het avondzonnetje genieten, zalig ! Zodra de zon een beetje achter de wolken verdwijnt, wordt het tijd om terug binnen te gaan. Daar drinken we nog een koffie in één van de gezellige barretjes en daarna slippen we nog mee het theater binnen, dat net gaat beginnen.
Het is een muziekshow waarin een 8-tal jonge mensen bekende liedjes zingt en er een wervelende dansshow bij opvoert. Het is een heel leuk optreden en we drinken er een lekkere cocktail bij, zonder alcohol zelfs 🙂
We schrijven ons blogje en kiezen fotootjes,echter wegens gebrek aan internet op het schip, zullen we dat wel maar pas morgen kunnen posten, maar dat is niet zo erg natuurlijk. Tijd nu om terug de kajuit op te zoeken en een beetje te slapen, want het was een lange dag …
en morgen willen we ook weer vroeg op om tijdig te gaan ontbijten, zodat we weer terug op het buitendek kunnen gaan om het schip de Oslofjord te zien binnenvaren.
Volgens wat we al gelezen hebben, moet dat absoluut een prachtig zicht zijn …
we zullen het morgen zien 🙂

Categorieën:Europa, Noorwegen, Rondreis

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: