Bodo — > Svolvaer


Vandaag is het zover, we maken de oversteek naar de Lofoten eilanden..
Onze overtocht gaat al om 7h, dus we moeten vroeg uit de veren.
Tijd voor het ontbijt hebben we niet, maar we krijgen we een ontbijtpakketje mee
voor onderweg. Ver rijden is het niet van het hotel naar de ferry, dus we zijn er ruim op tijd. Zo vroeg zelfs dat we nog met een ferry vroeger meekunnen 🙂

Om 6h15 vertrekt het schip vanuit Bodo en beginnen we aan de +/- 4 uur durende overtocht. Het is lang niet zo koud als we hadden verwacht, maar uiteraard is er wel veel wind op zee. We installeren ons aan de voorkant bij het venster, en wanneer er buiten mooie beelden zijn, lopen we even naar het dek voor de nodige foto’s.
Zodra we echter op de open zee zijn, valt er niet meer zoveel te zien en drinken we rustig een koffietje en vangen een uiltje 🙂

Het schip heeft er blijkbaar vaart achter gezet, want we zijn al aan de overkant om 9h30,
dat valt dus goed mee.  Het is niet echt zonnig, maar toch valt het weer reuze mee.
Wanneer we door het Lofoten landschap rijden, worden we een beetje stil van bewondering … Dit is veruit het mooiste en meest afwisselende landschap dat we ooit gezien hebben, en met de laaghangende wolken ronde de hoge bergtoppen heeft het zelfs iets magisch.

We nemen dan ook héél veel fotootjes en weten soms niet goed waar eerst kijken.
Niet te verwonderen dat de Lofoten jaar na jaar bij de mooiste plekjes op aarde gekozen wordt, absoluut terecht !
Zelfs wanneer er af en toe toch nog een buitje valt, blijft het landschap adembenemend mooi, dit overtreft moeiteloos onze stoute verwachtingen !
We stoppen uiteraard regelmatig aan mooie plekjes en pittoreske dorpjes of haventjes,
het ene a idyllischer dan het andere, prachtig …

Na de mooie autorit, trekken we in de late namiddag richting Solva er, waar we ons volgend overnachtingsadres hebben.  Geen hotel deze keer, maar een Rorbu, oftewel een typisch, fel rood geschilderd vissershuisje met kleine witgeschilderde raampjes, schattig.
T is self service deze keer, dus geen ontbijt of avondmaal, we doen het enkele dagen allemaal zelf, en dat is best eens leuk 🙂 Aan de binnenkant is het een beetje een poppenhuisje, t is weer eens wat anders … Omdat we vandaag vrij vroeg op onze bestemming zijn ( we waren ook vroeg vertrokken 🙂 ) maken we nog een wandeling door het dorp.
Daar kijken we alvast welke mogelijkheden er zijn om morgen een uitstapje per boot te maken naar de nabij gelegen Trollfjord.  Duimen nu maar dat we morgen mooi weer hebben 🙂

Deze avond zou het alvast helemaal uitklaren, en misschien is dat dan wel het uitgelezen moment om de befaamde Middernachtszon eens te gaan bekijken ?
Als het inderdaad een heldere hemel blijft, doen we dat misschien nog wel …

Categorieën:Europa, Noorwegen, Rondreis

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: