Hurtigruten Kristiansund – Molde


Deze morgen legt ons schip al om 6h30 aan in Trondheim, en het blijft daar liggen tot 10h00 tijd genoeg dus om een beetje in de stad rond te wandelen.  Het beginuur van het ontbijt wordt speciaal daarvoor zelfs vervroegd naar 6h30.
Wij gaan echter gewoon een beetje langer slapen en wat later ontbijten, gezien we vorige week al eens in Trondheim gelogeerd hebben, en dus ook dit leuke stadje al eens verkend hebben. Blijkbaar zijn er veel van onze mede passagiers wel vroeg opgestaan om aan wal te gaan hiervoor, want als wij tegen 8h00 gaan ontbijten is het heel rustig in de ontbijtzaal, heel aangenaam om zo de laatste Hurtigruten dag te kunnen beginnen 🙂

Na het ontbijt trekken we toch nog wel even de stad in, kwestie van eventjes de benen te strekken. Op het stadsplan lijken we toch wel een eindje van onze vorige locatie in Trondheim te zitten en we  gaan dan toch maar een toertje doen.
Wanneer we echter een dik kwartier weg zijn, begint het ons toch bekend voor te komen,
zo groot is het centrum van Trondheim dus blijkbaar toch niet …
Een uurtje later zijn we al op de terugweg naar het schip, want we willen natuurlijk onze laatste etappe niet missen ( en bovendien zit onze auto nog in de buik van het schip 🙂 )

Volgende halte wordt dus Kristiansund, waar wij van boord zullen gaan.
Dat is nog een stevig tripje, we zullen er ongeveer nog een uur of 7 over doen.
Het is vrij bewolkt vandaag, maar als de zon zich toch laat zien, zetten we ons op het panorama dek, dat is een soort zonnedek, maar een deel overdekt, beetje zoals een veranda …
Zodra de zon doorbreekt is het daar dan ook lekker warm en kunnen we nog een beetje genieten van het mooie landschap dat aan ons voorbij trekt.
Het wisselt weer regelmatig en de ene keer dus lekker warm, een half uurtje daarna regen …
We worden het al helemaal gewoon 🙂

In Kristiansund nemen we dan definitief afscheid van ‘ons’ bootje, we krijgen onze auto terug en vertrekken voor de volgende etappe, naar Molde dus, maar wel via de Atlanterhavsvegen, oftewel de Atlantische Weg, dat is een spectaculaire route, bestaande uit een aantal opeenvolgende bruggen, die gewoon wat losse eilandjes met elkaar verbindt, om een oversteek te kunnen maken.
Je krijgt het gevoel dat je eigenlijk gewoon over het water rijdt, want voor de rest is er daar geen bewoning, het zijn een aantal echt heel kleine eilandjes, meer rotsen die uit het water steken.
Het is een prachtige rit, de Noren zijn echt wel meester in dit soort bouwwerken,
de bruggen hebben ook allemaal een speciale vorm, heel mooi !
Uiteindelijk is het hele traject maar een paar kilometer lang, maar absoluut de moeite om eens te doen.  We moeten in totaal maar een dik uurtje rijden, en het vervolg van onze route is weliswaar een stuk minder spectaculair, maar evengoed bijzonder mooi.
Zoals overal in dit prachtige land, alleen het weer werkt soms wat tegen …

Molde is dus niet zo ver, en we hebben ons hotel daar – het Scandic Seilet hotel – vrij snel gevonden, want het is wel een speciaal gebouw.  Het ligt vlak aan het water, eigenijk steekt het er een deel in, ze beschrijven het als een zeilschip, maar zo ziet het er in onze ogen niet echt uit.
Maar het is, bijna volledig in glas uitgevoerd, echt wel ( alweer ) een architecturaal hoogstandje.

Wanneer je binnenin bent, lijkt het wel alsof je boven het water zweeft, wij hebben een kamer op de 14de verdieping en daar heb je een adembenemend uitzicht over de fjord.
We eten nog een hapje in het restaurant en gaan dan nog een koffietje drinken in de Sky Bar van het hotel, op de 15de verdieping ( de hoogste ).
Ook wel weer een beetje speciaal, en terwijl we daar zitten, komt ons eigen Hurtigruten schip aangevaren ( Molde was de volgende stop van het schip na Kristiansund )
Dat is eigenlijk wel grappig, enkele uren voorheen waren we daar nog aan boord, en nu zien we het heel majestueus voorbijvaren.

Hurtigruten is wel een begrip in Noorwegen, want iedereen in de bar haalt zijn mobieltje boven en neemt foto’s of filmt de voorbijvaart van het schip.
Bovendien komt dan een half uurtje later een 2de Hurtigruten schip aangevaren, dat maakt het zicht nog een beetje indrukwekkender natuurlijk
Elke dag vertrekt er vanuit het zuiden ( Bergen ) én vanuit het noorden ( Kirkenes ) een schip, dat telkens dus de hele kust afvaart, wat dan maakt dat er altijd 12 schepen onderweg zijn en dat die mekaar ook regelmatig kruisen, een mooi zicht wel, en een mooie afsluiter van onze dag.

Tijd om nog eens een ‘echte’ douche te kunnen nemen ( na de mini-badkamer op het schip ) en om nog eens in een ‘echt’ bed te slapen 🙂

Categorieën:Europa, Noorwegen, Rondreis

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: