Geilo – Oslo


De laatste dag is daar helaas, vandaag moeten we terug naar huis…

We moeten ten laatste om 12h00 in Oslo aan de kade zijn om de veerboot terug naar Kiel te nemen (of de mini-cruise zoals ze dat bij Color Line zelf noemen 🙂 ) Die vertrekt pas om 14h00, maar je moet er, net zoals op een luchthaven 2h vooraf aanmelden.

We kunnen vanaf 7h00 ontbijten, dus staan we weer eens op tijd op en zorgen we dat we tijdig met alles klaar zijn zodat we eerst nog even rustig kunnen gaan ontbijten. Nu, dat rustig kunnen we wel vergeten vandaag, want blijkbaar zijn er gisteravond
nog wel 5 (!!!) bussen gearriveerd, en de passagiers daarvan willen zo te zien ook allemaal om 7h00 eten …
Zucht … dat is één van de grootste problemen eigenlijk in heel Noorwegen, er zijn echt ontelbaar veel autocars onderweg, en de Noren zijn daar in t geheel nog niet op voorzien, zowel wat accomodatie, als wat wegen betreft.
Het is dus file in de ontbijtzaal,bovendien ook weer allemaal hongerige senioren, daar willen we echt niet mee in de clinch gaan voor een boterhammetje :-), dus we houden het bij een licht ontbijtje en zwaaien het Vestlia Resort uit.
Dit alles maakt natuurlijk dat we goed op tijd weg zijn, en het onderweg rustig aan kunnen doen.

We rijden dan ook langs iets rustigere wegen, hoewel dat in Noorwegen relatief is, zo goed als allle wegen zijn hier rustig, er is nergens echt druk verkeer. Alleen zijn de ‘rustigere’ wegen dikwijls wat mooier en is de kans om nog een diertje tegen te komen wat groter. We rijden dus op t gemakje en zonder problemen naar Oslo, en zijn ruim op tijd aan de kade van de Color Line.  Het schip ligt al klaar en de nieuw aangekomenen zijn er al uit, dus vermoedelijk kunnen we ook snel aan boord.
We melden aan, moeten een half uurtje of zo wachten en dan schiet de hele karavaan weer in gang, vrachtwagens, bussen, mobilhomes, auto’s en voetgangers verdwijnen allemaal in de buik van het schip, fascinerend hoe snel en ordeijk dit alles steeds weer verloopt.

We kennen het schip ondertussen al een beetje ( het is hetzelfde als van de overtocht bij vertrek, de Color Fantasy ) en deze keer krijgen we wel een hele leuke kajuit toegewezen.  Het is er ééntje met een Queen Size bed én een raampje !  Dat kijkt uit op de ‘ promenade ‘ van het schip ( de winkelstraat van het schip zeg maar ) en dat geeft een heel eigenaardige sfeer.
Je beseft wel dat je op een bootje zit, maar zo ziet het er helemaal niet uit, het lijkt gewoon een gezellig winkelcenrummetje met cafeetjes en restaurants. Ook de kajuit kan deze keer moeiteloos de vergelijking met een hotelkamer doorstaan, ze is ruim ( ook de badkamer ! ) en heel ‘cosy’ ingericht, we hebben zelfs een soort erkertje aan de venster,
waar een sofa in verwerkt is, zodat je vandaar uit de gezellige drukte op de promenade kan bekijken.  Wat we uiteraard niet doen, het is veel leuker om zelf in het schip rond te dwalen, aan dek wandelen, winkeltjes kijken, terrasje doen, enz … nog een beetje vakantie hé 🙂 Gezien we vanmorgen dus maar een light ontbijtje hadden en we vanmiddag nog niet gegeten hadden, gaan we al vrij vroeg iets eten en beslissen we om daarna alvast de eerste voorstelling van de muziekshow te gaan bekijken.  Die was op de heenreis heel leuk, en nu is het dus een andere show ( zelfde zangers en dansers ).  Het heet ‘Around the World in 80 days’ en het is wederom super goed gezongen en gedanst, chapeau voor deze talentvolle, jonge mensen ! We genieten van de show en gaan daarna nog een beetje inkopen doen. Onderweg in de promenade hadden we voordien ook gezien dat er een juffrouw zat die ‘à la minute’ karikaturen tekent.  Dat liljkt ons ook wel leuk, zo’n karikatuurtje van ons 2, dus we gaan daar eens even informeren wat dat moet kosten ( gezien we al stilaan gewoon zijn aan toch wel heel stevige prijzen voor zowat alles in Noorwegen ), maar tot onze verrassing is het gewoon gratis …

Met veel plezier nemen we plaats op de stoeltjes en laten de mevrouw haar ding doen. het resultaat is verbluffend, deze dame heeft absoluut talent ! Hoewel het dus niet hoeft, doneren we daarvoor met plezier een bijdrage, dit is voor ons ook een heel leuk, en bovendien uniek, aandenken aan deze prachtige reis. We gaan daarna nog een laatste koffietje drinken en houden het dan voor bekeken, het is ondertussen alweer bijna middernacht en morgen zijn we nog heel wat uurtjes onderweg voor we weer thuis zijn.
Er is hier ook nog wel een cinema en nachtclub, maar dat laten we maar wijselijk aan ons voorbijgaan 🙂

We slapen heerlijk in onze super kajuit, morgen hopellijk een iets rustiger ontbijt op ons bootje, en dan nog de rit naar huis,  Mooie liedjes … 🙂

 

Tot het volgend avontuur !!!!!  🙂 Daaag.

Categorieën:Europa, Noorwegen, Rondreis

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: