Ronda


Vandaag hebben we gepland om eens naar Ronda te gaan, dat ligt een heel eindje van Nerja vandaan ( 1,5 à 2h rijden ), dus we gaan om 9h ontbijten om toch maar tijdig te kunnen starten.  Het ontbijt ( of toch de broodjes ) zijn deze keer wel wat beter, dus dat is al meegenomen :-).

We krijgen ook een heerlijk gevuld broodje voorgeschoteld, met geitekaas en met ham/kaas vulling, best lekker.

We starten onze auto en vertrekken richting Ronda.  Aangezien we de tip hadden gekregen om de ‘oude’ weg te nemen,willen we zeker onze tijd nemen voor de rit op zich, want die schijnt absoluut de moeite te zijn.

De wegen zijn in dit deel van Andalusie zeer goed, dus het schiet redelijk goed op, echter zodra we  op de kleinere binnenweggetjes gaan rijden, loopt het even fout.  De GPS stuurt ons door een aantal weggetjes, die hoe langer hoe smaller worden en op een bepaald moment zelf overgaan in zandweggetjes …

Dat lijkt ons niet echt verantwoord met de huurwagen en waarschijnlijk ook niet juist.

We keren dus terug om en gaan een eindje terug.  Opeens krijgt de GPS een ingeving,
en stuurt hij ons de andere kant uit, de juiste deze keer geukkig 🙂

Deze route is inderdaad prachtig, we rijden in het bergachtigde gebied van het Parque Natural Sierra de las Nieves.  De uitzichten zijn prachtig, overal mooie natuur en verscholen bergdorpjes,
daarboven op dan ook nog een mooi zonnetje, we mogen abslouut niet mopperen !

Uiteindelijk doen we er 3 uur over naar Ronda, maar dat komt natuurlijk omdat we onderweg heel vaak stoppen om fotootjes te maken en van het uitzicht te genieten.

In Ronda zelf blijkt het ontzettend druk te zijn, we rijden van parking naar parking, maar ze zijn allemaal vol … eigenaardig wel, maar we rijden dan maar een eindje terug en zoeken een plekje buiten de stad zelf.  Da’s wel een half uur wandelen dan, maar geen erg, zo strekken we de beentjes eens en zien we de stad veel beter.

Wanneer we dan in het centrum aankomen, gaan we eerst op zoek naar de stierenvechtersarena
van Ronda, blijkbaar één van de mooisten van het land.
Onderweg daar naartoe, snappen we waarom het hier zo druk is vandaag, er is een wielerevenement aan de gang, waarbij moedige fietsers – op eigen tempo – een traject van maar liefst 101km afleggen … in deze bergachtigde streek … petje af !

Maar het is dus geen wedstrijd, en elke fietser die Ronda binnen rijdt, krijgt een even groot en ethousiast applaus, heel fijn voor deze sportievelingen en ze zijn er ook zichtbaar heel trots op !

We blijven eventjes kijken, maar gaan dan toch verder naar de Plaza de Toro.
Die is makkelijk te vinden en het is inderdaad een parteltje, in nagenoeg perfecte staat, en helemaal niet te druk, we kunnen rustig rondkijken.
Ook de ‘catacomben’ van waaruit de boze stieren op de arena worden losgelaten en de stallen waar de fiere, witte paardjes staan, kunnen we bekijken.

Het geheel ademt de sfeer van de traditionele stierengevechten, het lijkt wel alsof het spektakel zo dadelijk gaat beginnen.

Hoewel wij geen van beiden enige ambitie hebben om een echt stierengevecht bij te wonen ( beetje te bloederig allemaal en niet zo fijn voor de stier, denken wij ), vinden we dit bezoekje toch wel heel erg interressant.

Na de stieren wandelen we verder naar het andere deel van Ronda ( de stad is een beetje gesplitst in een oud en een nieuw centrum )

Daarvoor moeten we de prachtige, imposante brug over die beide stadsdelen verbindt, en die in elk reisgidsje vermeld staat als een ‘must-see’

Van bovenuit is het al een heel indrukwekkend, zeer goed bewaard gebleven, bouwwerk,
maar je kan ook naar beneden wandelen, om ze vanuit dat prespectief te bewonderen,
heel mooi !

Na de nodige foto’s, klimmen we terug naar boven en wandelen rustig nog wat door de straatjes van Ronda.
Nu ja, rustig is relatief, want ondertussen zit het stadje echt eivol met fietsers die de finish hebben gehaald en supporters, heel erg veel volk dus 🙂

We vinden toch een plekje op een terrasje in de zon, en bestellen voor samen een portie Churros met chocolade, machtig lekker 🙂
Een mooi besluit vandit bezoekje aan de historische stad en hierna trekken we terug naar de auto
om de terugtocht aan te vatten.

We rijden dus langs een andere weg terug, richting Marbella, maar daarom niet minder mooi dan de heenweg, ook nu weer prachtige uitzichten onderweg.

Onderweg, net terug aan de kust, stoppen we in ee dorpje aan zee, en wandelen daar eventjes rond op zoek naar een eetadresje.
Het is een leuk klein stadje en we installeren ons op een terras van een heel gewoon, simpel restaurantje.  Het eten is er heel lekker, en bijzonder fijn geprijsd, dus dat valt weer erg mee:-)

Na deze stop vertrekken we terug en komen we laat in de avond terug in Nerja aan, de dag was weer goed gevuld en interressant !

Categorieën:Europa, Nerja ( Andalusië ), Spanje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: