Richting Tarifa


Omdat we op de website van onze B&B een verwijzing hadden gezien naar de boottochten om walvissen en dolfijnen te spotten in Tarifa ( het zuidelijkste puntje van Spanje ), zijn we al van gisteren aan het overwegen om daar toch maar eens naartoe te rijden.

Het is weliswaar een rit van 2,5 à 3h, maar onze ervaring met walvissen in Noorwegen was zo prachtig, dat we dit toch nog wel eens willen doen.  Vermoedelijk zal het dan hier ook in iets aangenamere weersomstandigheden kunnen, want vorige zomer in Andenes was het nauwelijks 10 graden en windkracht 10 !!!

Een ervaring die we niet snel zullen vergeten, maar absoluut de moeite om die prachtige dieren te kunnen zien in hun eigen leefomgeving.

En nu kan het dus bij 20 graden en kalme zee 🙂

Omdat het toch een eind rijden is ( en ook weer terug natuulijk ) twijfelen we een beetje om niet ineens 1 nachtje daar te blijven.  We overleggen het eventjes met onze gastgevers, en zij geven ons groot gelijk, ze kunnen ons zelfs een leuk hotelletje aanraden, en we beslissen dan ook om het op deze manier te doen.

We boeken de overnachting via booking.com en vertrekken richting Tarifa, even voorbij Gibraltar.

Het is inderdaad een aardig ritje, maar gezien we dus een nachtje daar blijven, en pas morgen visjes gaan kijken, is het een relaxt ritje.   Bovendien ook nog erg mooi, het is in dit deel van Spanje verbazingwekkend groen, en het landschap heel schilderachtig.

We rijden bijna de hele weg langs de kust en kunnen – gezien de mooie zonnige dag – gemakkelijk aan de overkant de kust van Marokko zien, die lijkt wel vlakbij te zijn.

Ook hier houden we onderweg regelmatig halt om van de prachtige vergezichten te genieten.

Deze keer maakt onze GPS gelukkig geen gekke bokkensprongen en brengt hij ons enkele uurtjes later perfect naar de voordeur van het hotel 🙂

We melden ons aan en de vriendelijke eigenaar vertelt ons meteen in welke straten van het stadje we de auto gratis kunnen parkeren.

We laden ons mini-valiesje uit en zoeken een plekje voor de wagen, zoals de man achter de balie het ons had uitgelegd.  Dat lukt prima en uiteindelijk parkeren we hem op amper 5 minuutjes van het hotel, so far so good !

We keren eventjes terug naar het hotel, en het blijkt echt wel een prima adresje te zijn, een mooie kamer met modern badkamertje, alles spic en span, en dat voor amper 38 Euro met ons tweetjes,
bijna niet te geloven.

Ontbijt zit er niet bij in, maar vlak naast de deur is een barretje waar je kan ontbijten, dus dat komt wel goed.  We besuiten om er nu ook alvast maar een kleinigheidje te eten, en dat valt supergoed mee, we krijgen een superverse croissant en een getoast broodje met Manchegokaas en tomaatjes, een sterke capuccino erbij, meer moet dat niet zijn !

Daarna trekken we het stadje in, eerst lopen we langs de haven om ons uitstapje voor de volgende dag te boeken.  Gezien het dit seizoen nog vrij rustig is, kunnen we zonder problemen boeken voor de ochtendvaart van s anderendaags, om 10h varen we uit.

Zodra dit gebeurd is, wandelen we het oude stadsdeel in, we hadden al vernomen dat het een bijzonder charmant oud centrum had en dat er ‘speciaal’ volk rondloopt 🙂

Dat is ook zo, het is een echt surfers-dorpje en dus ook veel stoere surfers en would-be surfers 🙂
het is ook een beetje een flower-power omgeving, het legendarische volkswagen busje is er overal de grote mascotte.
Maar er hangt een hele leuke, ontspannen sfeer en we genieten er met volle teugen van,
toch een goed idee om dit uitstapje over 2 dagen uit te smeren.

We wandelen ook eens naar het strand en bewonderen de kite-surfers die hier volop kunnen profiteren van de wind, want uiteraard speelt die – aan de kust althans – de hoofdrol, in het stadje zelf valt dat best mee, omdat het allemaal kleine, smalle straatjes zijn.
Uiteraard vol met winkeltjes, barretjes en restaurantjes, heel gezellig, en dankzij het vroege seizoen, nog niet te druk met toeristen.

Na een fijne middag rondslenteren en winkeltjes kijken ( vooral de lokale bakker vinden we uiterst interressant 🙂 ), ploffen we neer op één van de vele terrasjes en bekijken eens wat er allemaal op de kaart staat.  Veel vis uiteraard, dus kiezen we voor tonijn.
Fantastisch lekker, er is niet meer bijgevoegd dan enkele ( ook weer ontzettend lekker ) tomaten,
maar meer hoeft dat ook niet ze zijn, een voltreffer !

Het flesje Rioja dat we erbij drinken, is absoluut ook de moeite waard, zalig !

We drinken nog een koffietje in een andere bar, en trekken dan terug naar het hotel.
Het was een lange, maar weel heel mooie dag.

Categorieën:Europa, Nerja ( Andalusië ), Spanje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: