rustig dagje Nerja en omgeving


Gezien de drukke dagen die we achter de rug hebben en de vele kilometers die we al afgelegd hebben, willen we vandaag een beetje rustiger aan doen.  Het lijkt ons ook wel wat om de laatste 2 dagen van onze vakantie wat kalmer te doen en gewoon wat van het zonnetje te genieten.

We gaan echt een beetje de toerist uithangen, ontbijten een beetje langer en wandelen dan op ons gemakje naar Nerja, om eens rustig langs de vele winkeltjes en straatje te kuieren.

Zoals steeds is er vrij veel volk op de been, maar het is ook nu weer niet overspoeld, blijkbaar hebben we een goeie periode gekozen om hierheen te komen …

In het stadje aangekomen, zien we ook nu weer vele Spaanse dames prachtig uitgedost door de straten lopen.  Alleen zijn het nu geen Flamenco kleren, maar hele speciale, dikwijls zelfs extravagante kleren en schoenen.  Niet te geloven hoe sommige dames er in slagen op dergelijke ongemeen hoge en speciale schoenen recht te blijven en zelfs nog elegant te zijn, knap !

Deze keer is er geen fiësta in het dorp, maar wel communietijd.
We zien dan ook vele kindjes in prachtige kleren rondlopen, allemaal een beetje gelijkaardig met lange witte kleedjes en een grote strik voor de meisjes en echte maatpakjes voor de jongens, heel bijzonder, ze zijn – net als hun mama’s en papa’s – allemaal om door een ringetje te halen !

In het centrum, aan het Balcon de Europa, is ook heel wat bedrijvigheid vandaag.  De mensen van de gemeentelijke diensten zijn druk bezig met het installeren van een aantal podia op verschillende pleintjes in de stad.  Wanneer we eens even kijken wat er aan de hand is, blijkt het die avond ‘ Noches Blanco ‘ te zijn.  Geen idee wat dat precies inhoudt, maar muziek zal er blijkbaar zeker zijn.  We zien zelfs op één van de podia een prachtige witte vleugelpiano die net geïnstalleerd wordt, het iwordt – zo te zien – een heel gebeuren die avond.

WIj hadden vandaag gereserveerd bij El Avalon, vlak buiten Nerja, omdat we de goeie raad hadden gekregen om daar zeker eens een keertje te gaan eten.

Dat doen we dan ook, we rijden er naartoe en ondanks het wat minder mooie weer, installeren we ons op het terras.  Zoals ons was verteld, heb je van hieruit inderdaad een schitterend panorama over de stad en de zee, wel prettig als achtergrond bij een lekker dinertje .

Het Avalon maakt zijn reputatie helemaal waar, het is er inderdaad heel lekker en de bediening is heel attent, we genieten van dit avondje !

Dat doen we uiteraard elke dag, maar dit is weer eens een beetje sfeervoller.

Nog een beetje nagenietend gaan we terug naar ons vakantieadresje, nog één dagje te gaan.

Dag 11 : Frigiliana 2.0 en inpakken

Ons laatste dagje in Andalusie willen we nog eens opnieuw een paar uurtjes naar Frigiliana gaan.
Het gekende witte dorpje ligt slechts op enkele kilometers van Nerja en hoewel we er de vorige keer al flink rondgedwaald hebben, denken we dat er vast nog wel meer mooie plekjes te vinden zijn, pittoresk is het er alleszins.

Na het ontbijt babbelen we nog een beetje met ons gastheer en -vrouw en daarna trekken we dus richting Frigiliana.  Net zoals vorige keer dwalen we een beetje door de smalle straatjes en zoals verwacht, komen we toch weer op andere mooie plekjes.

We genieten van ons laatste dagje vakantie in deze mooie streek en wandelen naar El MIrador,
een uitzichtspunt annex bar/restaurant op één van de hoogste punten van het dorpje.

Daar zetten we ons neer om van het mooie uitzicht en een lekker drankje te genieten, het weer blijft ons goedgezind en we zitten er lekker in het zonnetje naar de zee te kijken, mooi !

Mooie liedjes blijven echter niet duren en we moeten stilaan toch terug om onze valiesjes terug in te pakken voor de reis terug naar huis.  We doen dat nu al, zodat alles klaarstaat wanneer we morgen vertrekken, want we moeten best wel vroeg op om tijdig op de luchthaven te zijn, en zodat we nog rustig van onze laatste avond kunnen genieten.

Op een uurtje zijn we daarmee klaar, en we installeren ons dan nog een beetje op het terras van onze B&B om onze foto’s eens te bekijken en nog een lekker glaasje te drinken.

Onze laatste avond willen we nog in één van de vele strandbarretjes / restaurantjes gaan eten,
dat is dan ook weer eens iets anders.

We gaan lukraak ergens binnen, vlakbij de zee richting Torrox.

Helaas is dit geen hoogvlieger, de porties zijn wel meer dan voldoende, maar het is gewoon niet lekker, het heeft allemaal geen smaak, dus gaat het meeste onaangeroerd weer terug.

Een beetje een mindere afsluiter dus, maar de avond ervoor hadden we al in grote stijl heel lekker gegeten, en eigenlijk hadden we de hele vakantie al hele fijne eetadresjes gehad, dus we klagen niet.  Meteen een begin van ons goede voornemen om vanaf nu terug een beetje ‘soberder’ te gaan leven, qua eten en drinken 🙂

We gaan terug naar de B&B en onze gastgevers komen ons nog even een goeie reis wensen.
Op het uur dat wij morgen vertrekken, liggen zij nog in hun bedje, maar ze zetten wel alles klaar zodat we nog een broodje en koffie kunnen nemen voor we vertrekken, heel vriendelijk !

Dat was het dan, Andalusië zit erop, het was prachtig en heel aangenaam, misschien komen we nog wel eens terug !

Categorieën:Europa, Nerja ( Andalusië ), Spanje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: