Granada en Alhambra


We hadden al van thuis ticketjes besteld voor een bezoekje aan het wereldberoemde Alhambra en de bijhorende Generalife, want blijkbaar is het quasi onmogelijk om daar de dag van je geplande bezoek zelf nog aan te geraken.

Ook een manier om het een beetje exclusief te maken en er een hype rond te creëren natuurlijk 🙂

We vertrekken weer goed op tijd, want het is toch weer een eindje rijden, voor een stukje langs dezelfde mooie wegen die we gisteren voor Las Alpujarras hebben genomen, dus willen we ook de tijd nemen nog eens rustig van al dat natuurschoon te genieten.

Na een mooie rit, komen we +/- anderhalf uur later in Granada toe, we volgen direct de pijltjes richting parking Alhambra zodat we onze auto ook zonder problemen kwijt kunnen raken.

De toegang tot het paleizencomplex is met tijdsloten geregeld, dus je mag er pas in op het uur dat op je ticketje vermeld staat, maar dan kunnen we alvast de – naar het schijnt – prachtige tuinen van het Generalife al eens op ons gemak bekijken.

We wandelen alvast langs de mooi in stand gehouden paleizen en genieten ook nu weer van de prachtige vergezichten overal.  Hoewel nog steeds prachtig weer, is het de eerste dag van onze vakantie waarop mogelijk een beetje regen zou kunnen vallen, dus i.p.v. een staalblauwe hemel is het nu een gewone blauwe hemel, met – op dit moment nog – onschuldige witte wolkjes.

Het geeft de uitzichten alleen maar meer allure.

Wanneer we het hele domein doorkruist hebben, stappen we richting tuinen.
Ondanks alle onheilsberichten van ‘vreselijk druk ‘ en ‘ aanschuiven overal ‘ merken we daar eigenlijk niets van.  Uiteraard loopt er heel wat volk rond, maar het is op geen enkel moment storend druk of niet aangenaam.  Misschien dat het in dit seizoen nog wel meevalt dan ?

Of is het echt een hype die in stand gehouden en aangewakkerd wordt ?

We weten het niet zo goed, maar eigenlijk is het ook niet zo belangrijk, het is er gewoon allemaal ontzettend mooi en in supergoede staat.

We geven onze ogen goed de kosten en nemen vele fotootjes.

Wanneer je hier zo rondloopt in dit gigantische domein, gaat de tijd natuurlijk enorm snel vooruit.

Voor we het goed en wel beseffen zijn we al een heel eind het middaguur voorbij.

Nadat we zowat elk hoekje verkend hebben, vinden we dat het welletjes is geweest, en gaan we nog even bij de info vragen vanaf welk punt buiten het domein we de beste foto’s kunnen maken van het gehele paleizencomplex met de statige bergen van de Sierra Nevada op de achtergrond.

Dat kan vanaf de Plaza St Nicolas, zo vertelt de info juffrouw ons, dus daar gaan we dan naar op zoek.  We stappen weg van het Alhambra domein, richting stadscentrum en dat is een hele duik naar beneden, straks terug naar de auto wordt een stevige kuitenbijter !

In het oude stadscentrum aangekomen, nemen we er een plannetje bij om te kijken waar we naartoe moeten, dat is niet zo heel ver, maar ook wel weer stevig klimwerk.  Blijkt echter dat je ook een lokaal hop on/hop off treintje kan nemen dat je naar alle hotspots brengt, ook dus de Plaza St.Nicolas en zelf het Alhambra zelf …

Wel zo handig vinden wij, dus we kopen een ticketje dat ons de hele dag toegang geeft tot dit treintje.  In eerste instantie dus naar het uitzichtspunt, daar stappen we uit ons vrolijk gekleurd, maar erg puffend, treintje.  Het is echt wel redelijk stijl en bovendien zijn de straatjes heel smal en lopen er overal toeristen rond, waardoor het maar langzaam en een beetje moeizaam vooruit gaat.

Maar dat is uiteraard niet erg, des te meer tijd om deze mooie, oude stad nog een beetje te bekijken.

Aan de MIrador St Nicolas aangekomen, worden we inderdaad getrakteerd op een prachtig uitzicht op het hele complex, mooi, maar ook hier weer helemaal niet zo druk als verwacht ( gelukkig maar 🙂 )

Ondertussen trekt de hemel toch wel redelijk dicht en begint het in de verte een beetje zwart te kleuren, de voorspelde regen blijkt deze keer toch wel echt op komst te zijn.

We zijn ondertussen een stukje terug het oude centrum ingewandeld, maar gezien de onweersdreiging hoppen we maar snel weer op ons treintje om toch een beetje droog te blijven.

Goeie beslissing, zo blijkt, want enkele ogenblikken later gaan de hemelsluizen inderdaad voluit open.  Een beetje regen ( zoals voorspeld ) is het zeker niet, het valt er met bakken uit, heel veel wind en op een half uurtje tijd is de temperatuur zeker 7 – 8 graden gedaald, brrr … beetje frisjes, zeker met die snijdende wind.  We zitten dan wel droog, maar de wind heeft wel vrij spel …

Ergens onderweg stappen 3 Britse meisjes op die in shorts en sandalen zijn en totaal doorweekt door de felle bui.  Ze stappen op om toch een beetje droger te zitten, maar uiteraard geraken ze door de wind redelijk verkleumd, gezien hun kletsnatte kleren.

We hebben er een beetje medelijden mee, maar gelukkig kunnen ze enkele haltes verder uitstappen vlakbij hun hotel, waar ze kunnen gaan opdrogen.   Ze zien er gelukkig ook wel de humor van in, en ondanks de koude, wordt er toch wel wat afgegiecheld.

Gezien het weer, besluiten wij dan maar om de hee toer door de stad mee te rijden, rond gaan lopen met dit weer heeft niet zoveel zin.  We zien dus de stad eens op een andere manier 🙂

Ons treintje brengt ons uiteindelijk helemaal terug naar het Alhambra, zodat we op enkele minuutjes van onze auto uit kunnen stappen.

Het regent op dat moment nog wel een beetje, maar het ergste hebben we gelukkig gehad, goeie timing toch wel 🙂

We stappen terug in de wagen en starten met onze terugrit naar Nerja.

Daar aangekomen blijkt het daar helemaal niet geregend te hebben, het is er nog steeds erg aangenaam zonnig.  Daar profiteren we dan van om nog ergens op een terrasje iets lekkers te gaan eten en op die manier de dag toch nog aangenaam af te sluiten.

Categorieën:Europa, Nerja ( Andalusië ), Spanje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: