fotoshoot huwelijk


Na de lange ( en toch wel wat vermoeiende ) dag van gisteren, beginnen we vandaag rustig aan,
we ontbijten eerst lekker en nemen er rustig onze tijd voor.
We hebben vandaag afspraak met lokale fotograaf Valerio Gargiulo om een fotoreportage te maken voor onze aankomende huwelijksdag.
We vonden het wel een goed idee om dit vooraf te doen in deze prachtige streek en met ( hopelijk ) mooi weer.  Buiten wijzelf en de familie weet hier niemand iets van, dus het wordt voor iedereen (en ook voor ons 🙂 ) een mooi onderdeel van onze trouwdag.
We hebben Valerio op goed geluk gecontacteerd en hopen maar dat hij zijn vak kent …

Hij is in elk geval stipt op tijd op de afspraak in ons hotel en hij heeft de bloemetjes mee die we de avond voordien besteld hadden wij in een lokaal bloemenwinkeltje, waar hij ons ook naartoe had verwezen, mooie roosjes in creme en lichtroze.

We doen onze ‘feestkleren’ aan en vertrekken samen met Valerio richting Amalfi, onze eerste fotostop voor vandaag.  Wij gaan met de auto, Valerio rijdt ons voor op zijn Vespa, hij weet gelukkig het beste plekje om te parkeren, en al snel staan we op de pier die in Amalfi een eindje de zee in steekt.
Daar worden de eerste foto’s genomen, op dat moment is het nog een beetje bewolkt en frisjes,
maar al snel breekt het wolkendek een beetje open en mogen de vestjes al uit.
We wandelen daarna het stadje in, en Valerio neemt niet enkel de ‘ geposeerde ‘ foto’s,
maar legt ( gelukkig ) ook heel veel spontane momenten vast, daar hadden we stiekem al wel op gehoopt, het moet allemaal niet te stijf zijn !

We spenderen enkele uurtjes in het pittoreske stadje en gaan dan verder naar de volgende locatie,
dat wordt Positano, even mooi en schilderachtig, en blijkbaar ook een beetje ‘thuisbasis’ van onze lieve fotograaf, hij heeft er een huis dat momenteel volop wordt omgebouwd tot B&B, die zijn vrouw dan zal gaan uitbaten.  Je kan in elk geval geen mooier plaatsje vinden hiervoor 🙂

De kustweg die de verschillende dorpjes verbindt, is ongelofelijk mooi, achter elke bocht ( en dat zijn er veel … ) krijg je weer een nieuw, schitterend uitzicht op de Amalfitaanse kust.
Deze weg wordt blijkbaar ook zeer dikwijls gebruikt om reclamefilmpjes te maken voor ( meestal ) Italiaanse auto’s, in deze prachtige omgeving natuurlijk een voltreffer.
Het moet nochtans een hele toer zijn om hier dergelijke filmpjes te maken, want het verkeer is hier gigantisch druk, en geen evidentie om deze weg verkeersvrij te houden gedurende de opnames van deze reclamespots.  Ongetwijfeld zal daar een stevig prijskaartje aan verbonden zijn !
Maar vandaag hebben we daar dus geen last van en kunnen we rustig ‘cruisen’ van het ene schilderachtige dorpje naar het andere magniefieke uitzichtpunt, la Vita is echt ‘Bella’ hier 🙂

Positano wordt dus onze laatste fotostop, en Valerio kent het dus al zijn broekzak, we nemen eerst een heleboel foto’s op het strand en ondertussen in het lekker warm en stralend zonnig geworden.
Tussen de foto’tjes door amuseren de kindjes zich geweldig en ook dat levert ( zo zal later blijken ) weer prachtige beeldjes op.  Uiteraard is het allemaal ook wel een beetje vermoeiend en op aanraden van Valerio  nemen we nog een pauze in een prachtige Pasticceria.
Het gebak en de broodjes zien er allemaal overheerlijk en supervers uit.
We drinken op onze gemakje een Aperol of Limoncello Spritz, en de meisjes snoepen van een taartje en een croqueske, Dolce far Niente noemen ze dat dan … en helemaal verdiend na de afgelopen drukke fotomomenten.
Na de deugddoende pauze, dwalen we ook nog een beetje door de smalle straatjes van Positano en de schilderachtige plekjes volgen mekaar in sneltempo op, mooi !
In de namiddag zit het erop en keren we terug naar het hotel, met de fotograaf spreken we terug af om binnen 2 dagen nog een fotoshoot te doen, in de late namiddag en avond om ergens een mooie zonsondergang te kunnen meepikken.
Maar dat doen we dan wel met ‘gewone’ kleren, dus niet meer de chique exemplaren die we vandaag aanhadden.  Kwestie van ook een beetje variatie te hebben in de trouwfoto’s …

We eindigen daarna onze dag zoals voordien en wandelen na terugkomst aan het hotel terug naar beneden richting Sorrento om een restaurantje te zoeken voor ons avondmaal.

Deze keer kiezen we beneden in het oude stadscentrum lukraak een gezellige trattoria, en eten ( en drinken ) we wederom heel lekker.

Het busje van ons hotel pikt ons weer op en daarna kunnen we alweer moe, maar tevreden in onze bedjes duiken.

Categorieën:Europa, Italie, Sorrento 2019

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: