Dumbo, Brooklyn Bridge, Chinatown en Little Italy


Ook vandaag is het geen al te best weer, het is weliswaar droog, en volgens de voorspellingen zou dat ook zo blijven tot s avonds. De grijze wolken moeten we erbij nemen …
We keren vandaag terug naar Downtown Manhattan voor een bezoekje aan Dumbo, een nieuwe wijk, nog in volle expansie in Brooklyn, eigenlijk pal onder de beroemde Brooklyn Bridge ( ons allen welbekend van vele hollywood films ).
Dat wordt onze eerste bestemming voor vandaag.
Gezien het te voet toch zeker 1,5 uur wandelen is naar Battery Park ( waar de ferries naar de overkant vertrekken ), nemen we de subway nog eens.
Niet echt de aangenaamste manier van reizen, maar wel de snelste 🙂
Een goed half uur later zijn we aan South Street, het eindstation van deze metrolijn.
We stappen uit en gaan op zoek naar de ferryterminal.
Een supervriendelijke meneer wijst ons de weg ernaartoe ‘ just follow the water ‘ … 🙂
We vinden het uiteindelijk vrij makkelijk en kopen een ticketje naar de wijk Dumbo in Brooklyn.
Het blijkt inderdaad een heel trendy buurt te zijn, die nog in volle groei is.Heel fijne omgeving met minder hoogbouw en vrij veel oude, industriële gebouwen, die omgetoverd werden tot trendy winkels en appartementen, met vrij veel groen overal.
Best wel mooi wonen hier, maar ook weer ontzettend duur blijkbaar ( zoals eigenlijk alles in
New York … )
Er staat ook een prachtige ouderwetse carroussel, wat het plaatje nog meer karakter geeft natuulijk, heel hip allemaal dus !

We wandelen er wat rond, eten een ontbijtje in een lokale deli, waar we aan de praat geraken met een meneer die zowaar aan onze babbel hoort dat we van België komen.  Hij kent ons kleine landje, en gaat er regelmatig naartoe om te gaan skiën …
Indoor weliswaar, en hij vliegt blijkbaar regelmatig een weekendje over en weer om te trainen,
zowel bij ons in Peer als in Nederland in Landgraaf.
Wanneer we een beetje verbaasd vragen waarom hij daarvoor die grote verplaatsing maakt,
is hij heel resoluut, de ‘best place’ om te trainen ( hij zou een professionele skiër zijn, wat dat dan ook mag betekenen ) en vindt het helemaal niet raar om dergelijke tripjes te ondernemen.
Beetje gek, vinden wij, maar het is een hele lieve meneer, die bovendien iets meer ‘background’ heeft dan de doorsnee Amerikaan.  Hij kent de situatie in Europa heel goed, en spreekt ook verschillende talen.
Niet zo veel voorkomend in dit deel van de wereld 🙂

We gaan daarna verder richting Brooklyn Bridge, want we willen te voet terugwandelen naar de andere kant.  Te voet dus over de beroemde brug, en dat is echt een aanrader.
Hoewel het er verschrikkelijk druk is, vinden we het toch een ervaring om nooit te vergeten.
Honderden mensen stekend die brug elke dag te voet of met de fiets over, op een aparte wandelweg, boven het autoverkeer dat continu over de brug raast.
Heel leuk om te doen, en prachtige panorama’s van de skyline van the Financial District ( Wall Street en omliggende straten ) aan de ene kant, en uitzicht over Brooklyn aan de andere kant.
Onderweg steek je ook nog wat op over de constructie van dit monument, en heb je ook nog een fraai zicht op Lady Liberty heel in de verte.

De moeite dus, we nemen onze tijd en wandelen er rustig overheen.
Aan de andere kant vinden we vrijwel onmiddellijk de doorsteek naar Chinatown, wat ons volgende doel was voor vandaag.
Het is niet zover wandelen en daar aangekomen, krijgen we nog wat extra uitleg van een Amerikaan met Aziatische roots.  De man spreekt ons zelf aan als hij ziet dat we op ons kaartje de weg zoeken en wijst ons de weg.
Wanneer we met hem praten, vertelt hij ook over 9/11, hij heeft de aanslagen blijkbaar zelf zien gebeuren, en het heeft hem enorm geraakt … wanneer hij erover vertelt, zie je de tranen in zijn ogen opwellen, het is een wonde die nooit meer helemaal zal genezen, zegt hij … en dat kunnen we – na ons bezoek aan Ground Zero de dag ervoor – helemaal begrijpen !

We nemen afscheid van de vriendelijke meneer en wandelen Chinatown binnen, heel druk en heel levendig, waarschijnlijk een beetje zoals alle Chinatowns ter wereld, alleen een beetje groter vermoedelijk ( zoals alles in de USA 🙂 ).
De wijk sluit naadloos aan bij Little Italy, waar we ook eens een kijkje wilden gaan nemen.
Je waant je echt even in Italië, alleen de skyscrapers in de buurt herinneren je aan het feit dat je wel degelijk in New York bent.
Omdat we de afgelopen dagen toch wel genoeg hamburgers en hotdogs gezien hebben, willen we hier eens een echte, Italiaanse pizza eten.
We kijken hier en daar rond en de eerlijke eigenaar ( of werknemer ) van één vd restaurants vertelt ons dat we dan bij ZIa Maria moeten gaan eten, de enige echte Italiaanse kok in dit district.
Dat laten we ons geen 2 keer zeggen, en we trekken daarnaartoe.
Zeker niet slecht, maar toch ook niet echt een hoogvlieger … op culinair vlak gaat het helaas niet echt geweldig worden in New York, vrezen we.
Maar daar komen we ook niet echt voor natuurlijk 🙂
Voor La Dolce Vita en de lekkere Italiaanse keuken, zullen we nog wel eens naar Bella Italia zelf gaan, niet te overtreffen 🙂

Na de Pizza-pauze blijken we nog wel redelijk wat tijd over te hebben en nemen we de Metro terug richting Midtown.  Onderweg stappen we uit op 34st Street voor een bezoekje aan het Empire State Building.  U weet wel, het beroemde gebouw, waar zowel KingKong als Superman al eens opgezeten of rondgecirkeld hebben 🙂
Met onze Citypass ( goeie investering ! ) mogen we ook hier weer gewoon the line skippen,
en kunnen we direct naar de 79ste verdieping met – alweer – een supersnelle lift.
Dat is het eerste observatieplatform ( binnen ) voor het 2de moeten we nog een paar verdiepingkjes hoger, naar het 88ste.
Daar kan je ook buiten, en het uitzicht is echt adembenemend, zo mogelijk nog weidser dan de Top of the Rock Observatory, waar we eerder al waren, schitterend !
Ook krijg je er heel wat uitleg en foto’s over de constructie van deze mastodont ( die lange tijd het hoogste gebouw ter wereld was )
Toch wel een huzarenstukje hoe dit immense gebouw in 1931 (!!! ) op slechts 1 jaar tijd opgetrokken werd, straffe kost !

Wanneer we even later weer met onze voetjes op de begane grond staan, hebben we nog steeds wel wat tijd over.  We twijfelen een beetje tussen Madame Tussaud’s of Macy’ s…
Een groot verschil natuurlijk, maar Madame Tussaud lijkt ons toch het meest interressante.
Macy’s ( het grootste warenhuis ter wereld – 10 verdiepingen groot ) is waarschijnlijk ook wel eens de moeite, maar heel gevaarlijk voor de portemonnee 🙂
Bovendien kennen we ondertussen de New Yorkse prijzen, veel shoppen zal je hier niet moeten doen, vrezen we.

Madame Tussaud dus.
Niet echt een aanrader, zo blijkt.   Sommige poppen ( of beelden ? ) zijn vrij gelijkend, maar heel veel lijken totaal niet op de persoon die ze moeten voorstellen …
We nemen wel een paar fotootjes, maar trekken er uiteindelijk snel door,niet echt ons
ding, zo merken we.
Waren we nu toch maar naar Macy’s gegaan … :-):-):-)

Met deze dag zit ons verblijf in The Big Apple erop, het is inderdaad t’he city that never sleeps’
Dag en nacht, eender waar je bent, is er lawaai en drukte.
Voor ons lastig, want we zijn dat niet gewoon, maar hopelijk kan de doorsnee New Yorker er weel vrij goed mee omgaan !

Op naar Niagara Falls morgen !

Categorieën:New York - niagara falls - Boston, Noord-Amerika, USA

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: