Van Finger Lakes naar Lake Placid


Deze ochtend kunnen we dus onverwacht gaan ontbijten in ons hotel, en het is nog lekker ook !
Een klein buffetje, maar wel met alles erop en eraan, zelfs vers gesneden fruit en vers gebakken ‘waffles’.  Zalig, eens een keertje niet alles uit dozen en pakjes !
Na het ontbijt laden we alles weer in onze mooie huurauto ( een knalblauwe Ford Fusion )
en vertrekken we naar de Adirondack Mountains, meer bepaald naar het welbekende stadje
Lake Placid, waar in 1980 de Olympische Winterspelen plaatsgevonden hebben.
Dat was bovendien niet de eerste keer, blijkbaar zijn er daar ook in 1932 al eens winterspelen geweest, maar dat zal dan ( gezien het jaartal ) nog wel een pak kleiner er rustiger geweest zijn dan de editie van 1980.

Het is vanaf de Finger Lakes waar we nu zitten best wel een eindje rijden, en omdat we geen uren op lange Interstates willen rijden, hebben we een route uitgestippeld langs lokale wegen en vertrekken we dus onmiddellijk na het ontbijt.  We willen er een klein ‘roadtripje’ van maken,
een beetje al cruisend de bergen in dus 🙂

We rijden nog eerst een stukje naar één van de Finger Lakes en steken dan een heel stuk binnenland door, ook nu weer heel weidse vlaktes en hier en daar kleine dorpjes, of zelfs maar gewoon groepjes huizen.  Geniet van de rust als je hier woont, want veel verkeer is er eigenlijk ook niet echt.  De huisjes hier zijn – zo vermoeden wij – allemaal geprefabriceerd, en lijken een beetje op veredelde sta-caravans.  Je ziet soms ook een immense truck rijden met zo een volledig huisje erop gemonteerd.  Als je hier moet verhuizen kan je blijkbaar zonder problemen gewoon je huis meenemen naar je nieuwe adres 🙂
Het zijn wel allemaal veel minder solide huizen dan de bakstenen exemplaren die wij kennen,
maar waarschijnlijk hebben de meeste Amerikanen ook veel minder last van de beroemde baksteen in de maag.  De huisjes zijn ook heel vaak een beetje verwaarloosd ( of zien er toch zo uit ) en sommigen zijn gewoon ter plekke ingestort …
Wat wel overal piekfijn in orde is, zijn de gazons rondom de huisjes.  Alles is geweldig groen en perfect gemillimeterd.  We merken ook onderweg dat zowat iedereen een klein tractortje heeft om zijn of haar gras af te rijden, wat wel begrijpelijk is, want de grasvelden zijn soms immens groot ( zeker in verhouding tot de kleine matchbox huisjes )
Alles wat gemotoriseerd is schijnt de modale Amerikaan wel geweldig te interesseren.
Niet alleen de grasmaaiers, maar ook grote pick-up trucks, dikke motoren en gigantische trailers (caravans, maar dan met Amerikaanse afmetingen ) staan op bijna elke oprit te blinken !

Het laatste ( lange ) stuk dat we moeten rijden is door het National Park ( alweer 🙂 ) van de Adirondack Mountains.  Een naam die velen onder ons niet echt iets zegt, maar Lake Placid dus wel.  In het hele natuurgebied zijn ontelbare grote en nog grotere meren te vinden ( het zijn er ong. 3000 volgens Google ), met originele namen zoals Pleasant Lake, Mirror Lake, Long Lake, Buttermilk Lake, enz …
Het water staat overal wel erg hoog, en op sommige plekken zijn de weiden en bossen zelfs gedeeltelijk overstroomd.  Hier hebben ze blijkbaar geen problemen met droogte gehad, zoals bij ons vorige zomer, eerder het tegenovergesteld, zo lijkt het wel.
Hoewel er toch wel wat regen voorspeld was in de namiddag, blijft het de hele dag droog en zelfs af en toe een beetje zonnig, fijn om zo dit tripje te kunnen doen.
Het is ook bijzonder rustig onderweg, hoewel dus best mooi weer en een weekenddag,
zijn er weinig toeristen of Amerikanen die een dagje uit gaan ( die zijn waarschijnlijk allemaal hun grasvelden aan het maaien 🙂 )

We stoppen regelmatig voor foto’tjes en strek-de-benen momentjes en dit ritje neemt uiteindelijk wel het grootste deel van de dag in beslag.  Onderweg in de bergen passeren we soms heel rare, tot zelfs een beetje ‘marginale’ dorpjes, met de gekste bouwwerken en inwoners, maar de natuur is wel prachtig.  Mooi, maar niet de overweldigende natuurpracht van West-Canada en de Rocky Mountains enkele jaren geleden, dat was echt onvergetelijk mooi, en staat met stip genoteerd om ooit nog eens terug te gaan !

Hier is het dus best wel mooi, maar misschien een beetje saai vanop de weg.  Je ziet eigenlijk altijd hetzelfde, lange wegen omzoomd door bossen en hier en daar een doorkijkje naar één vd vele meren, mooie natuur, maar niet echt specialer dan andere natuurgebieden.

Lake Placid zelf daarentegen is een heel leuk stadje, ook vlak aan een meertje gelegen natuurlijk !
Nadat we ons hotel hebben gevonden en de bagage hebben uitgeladen, gaan we nog een kijkje nemen in het dorp zelf.  Momenteel concentreert het meeste ( winkels, bars, restaurantjes ) zich rond Main Street ( vlak naast het meer ), maar errond zijn natuurlijk nog steeds alle voorzieningen te zien van de Olympische tijden, een ijsstadion, de schansen waar de skijumpers afgingen, de dorpen waar de atleten verbleven, enz …
Veel hiervan zou ook de bezichtigen zijn ( zelfs de springschansen ) en er is ook een museum, gewijd aan de Olympics. Uiteraard kan je hier ook ongelimiteerd wandelen, genoeg te zien en te doen dus, vervelend gaan we ons zeker niet doen !
Maar dat zullen we morgen ontdekken, want vandaag was toch best wel een vermoeiende dag
met die lange rit.

Nog even ergens iets te eten zoeken, eens door het stadje kuieren en we stoppen ermee voor vandaag.  Als het weer morgen een beetje wil meewerken zoals vandaag, gaan we zeker weer een hele leuke dag tegemoet !

Categorieën:New York - niagara falls - Boston, Noord-Amerika, USA

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: