Autotochtje langs de kust richting Genova


Uiteraard willen we ok de andere kant van deze kustlijn even verkennen, dus we rijden vandaag de andere kant uit, richting Genua.  Verrassend genoeg is deze kant veel mooier en gezelliger dan de saaie kant richting Sanremo. Hier zijn verschillende mooie stadjes, met vrolijk gekleurde huisjes en mooie ‘boulevards’ langs de kust, deze keer wel met massa’s barretjes, winkeltjes en eethuisjes. Genua zelf is een enorm grote stad en het is er gigantisch druk in de binnenstad.  Het lijkt wel een mierennest, van alle kanten komen de vespa’s en fiatjes tevoorschijn, het verkeer lijkt enorm chaotisch te zijn, maar eigenlijk loopt het allemaal heel vlot in elkaar.  Je moet alleen wel een beetje stressbestendig zijn 🙂

We brengen een bezoekje aan het aquarium van Genua, dat bekendstaat als het grootste en modernste van Europa en het is inderdaad een uit de kluiten gewassen constructie, heel veel verschillende visjes, schildpadden, kwallen, noem maar op, best eens interessant. Wat een verschil met het totaal versleten en verouderde aquarium dat we vorig jaar op Curaçao bezocht hebben.  Ook de dieren hebben het hier stukken beter, heel veel plaats en ruimte. Na afloop van onz bezoek, doen we ons dagelijkse terrasje aan de haven in Genua deze keer .  Deze buurt is in tegenstelling tot de rest van de stad, heel modern en licht.  Er is alleen hééééél veel wind, waardoor het niet altijd makkelijk is om alles wat op ons tafeltje staat recht te houden 🙂 Genua is echt een prachtige historische stad, en zeker de moeite van een bezoekje waard.

Ook nu keren we weer langs de autostrade terug, dat gaat lekker vlot, zo kunnen we vanavond nog alles inpakken, want helaas zit ons weekje er alweer bijna op. We eten nog eens lekker in de Poolbar, een koud gerechtje met octopus en aardappeltjes ( heel lekker ) en een Prosciutto/Formaggio cake  ( lokale variatie op macaroni met ham en kaas, lekker maar heel zwaar ) Afsluiten doen we weer op ons eigen terras met een glaasje en een nieuwe zonsondergang …

Categorieën:Bregeggi 09/2020, Europa, Italie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: