Rastoke


De Plitvice meren hebben we de vorige dagen dus helemaal verkend, vandaag een beetje rustiger programma.  We ontbijten een beetje later en trekken daarna richting Rastoke, een beetje middeleeuw dorpje, dat je zou kunnen omschrijven als een mini versie van Bokrijk… of eerder een kruising tussen Bokrijk en Plitvice Lakes, want ook hier vele ‘ Slaps ‘ ( watervallen ) en riviertjes die dwars door het dorpje en onder vele huizen onderdoor stromen … wonderbaarlijk toch wel.
Het levert absoluut pittoreske plekjes op, en het dorpje doet heel veel moeite om dit in de verf te zetten, er is een gloednieuw TouristOffice, er worden 2 nieuwe bruggen aangelegd, zodat je een mooie rondwandeling kan maken zonder dat je via de brug boven het dorp van de ene kant naar de andere moet, ze hopen hier duidelijk een graantje mee te pikken van het tourisme richting Plitvice … en gelijk hebben ze, het is een heel idyllisch plaatsje !
Wij wandelen er wat rond, en na de nodige fotomomentjes, ploffen we neer op een leuk terrasje, zoals het hoort in dit dorpje bovenop een bulderend riviertje 🙂

Naar onze mening is Rastoke eigenlijk een veel leukere uitvalsbasis op de Plitvice Meren te bezoeken dan de vele hotels langs de weg daar naartoe. Dit ademt toch net iets meer karakter uit en overnachtingsmogelijkheden zijn er in overvloed … moesten we hier nog ooit eens terugkomen, gaan we hier zeker logement zoeken !

De rest van de dag brengen we door aan het zwembad van ons hotel, onder het genot van een lekker drankje en een goed boek.
Meer moet dat niet altijd zijn !

Categorieën:Kroatie, Plitvicci meren 07/2021

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: