Toertje langs de meren


Na de rustige dag van gisteren, gaan we vandaag weer op stap.
Het ontbijt en de dagelijkse babbel met Claudio zijn weer super, en we vertrekken daarna voor een toer langs enkele van de vele meren in de omgeving.

Eerste stop wordt het Lledro meer, op slechts een klein 20 km afstand van ons eigen Idromeer.   We stoppen er een tijdje en wandelen wat rond, maar gezien we nog maar net vetrokken zijn, is er niet direct animo voor een echte pit-stop.  Mooi, klein meertje, het is duidelijk dat er hier vandaag heel wat mensen een dagje uit van maken. We vertrekken al snel weer voor onze volgende stop, het Tenno meer, dat door onze gastheer beschreven wordt als één van de mooiste meertjes in deze regio.
We moeten daarvoor nog een eindje verder rijden, maar het loont alweer de moeite. Ook nu weer geen groot meer, maar zeker weer een mooi exemplaar, azuurblauw van kleur (uiteraard 🙂 ) en bijna perfect rond, met in het midden een klein eilandje.
Het ziet er prachtig uit en je mag hier zelfs zwemmen !
Dat wisten we helaas niet, dus zwemspullen hebben we niet bij, maar we kunnen er wel een kort wandelingetje maken. Je moet er eerste een aantal trapjes voor naar beneden, maar daar kan je – indien gewenst – het hele meer rondwandelen en er hier en daar ook een plonsje in nemen 🙂 Aan de oevers van het meer kan je zowaar op een ‘strandje’ zitten om van de zon te genieten of – zoals velen hier doen – met familie of vrienden  afspreken.
Het is weliswaar een kiezelstrand, dus echt comfortabel is het niet, maar toch zit er redelilk wat volk  Het is zaterdag vandaag en dus voor velen een vrije dag, die – gezien de temperaturen – aan het water wordt doorgebracht…. Ondertussen is het natuurlijk wel hoog tijd voor een verfrissingkje en we drinken dan ook een lekkere prosecco en héél véél water op één van de lokale terrasjes. Niet alleen lekker, maar ook buitengewoon goedkoop … een glaasje prosecco voor 2,50 eur, we kunnen het ons in België niet voorstellen …

Na het leuke intermezzo aan Lago di Tenno, is het weer tijd om verder te rijden. Volgende stop wordt Lago di Molveno, dat ligt eigenlijk een eindje buiten de toer die we hadden gepland, maar wordt evengoed omschreven als een prachtig bergmeer, dus maken we maar een omweggetje. Daar aangekomen blijkt het er een vrij ‘mondain’ gebeuren te zijn, er zijn héél veel kleine zeilbootjes op het meer, windsurfers en ook para-penters in de lucht … alles bij elkaar een kleurrijk schouwspel, en het stadje Molveno zelf bruist van de vele bezoekers. Eigenlijk een beetje raar, want de rit ernaartoe was bijna uitgestorven … buiten een heel aantal motorrijders die de bochtige weggetjes wel kunnen smaken, is er eigenlijk op dit stuk niet veel te beleven.   Weliswaar een hele mooie natuur alweer, maar verder enkel een paar slaperige dorpjes, zonder al te veel beweging. Dat is dus wel heel anders in Molveno, het stadje dat zijn naam aan dit mooie bergmeer gaf.  Het is duidelijk een beetje een hotspot, grote nieuwe hotels, en veel horeca, voor zover we kunnen zien, is het ook in de winter een drukbezochte bestemming. Mooi wel, maar om hier in de winter naartoe te rijden …

Tijd voor ons om stilaan terug te keren, want we hebben nog een eindje rijden voor de boeg om terug tot aan onze B&B te geraken.
Zoals steeds trachten we via een andere weg terug te keren, en op het laatste stukje na, lukt dat prima, we rijden door een steeds wisselend landschap van hele smalle kloven tot weidse, brede valleien, heel divers allemaal.

Laat in de namiddag arriveren we terug op onze ‘thuisbasis’ voor deze week, en blijkbaar zijn we op dat moment de enige aanwezigen, iedereen is nog op stap, onze host inbegrepen. We genieten nog een uurtje van het zwembad en een glaasje wijn en dan is het weer tijd om één van de vele restaurantjes te gaan opzoeken. Vandaag proberen we een aantal locale specialiteiten, zoals CarneSalade en Pizza met de lokaal geproduceerde Bagosskaas.  Allemaal heel lekker, zo blijkt, maar best wel zwaar, dus blijft er wel een beetje van over, maar gesmaakt heeft het zeker. Afsluiten doen we ook nu weer met een pittige espresso en een limoncello van de chef, T was weer een prachtige dag.

Categorieën:Anfo ( idromeer ) 07/2021, Europa, Italie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: