Obidos&Figueira da Foz


Het is alweer tijd om verder te trekken naar ons volgende reisdoel, dat wordt het kustplaatsje Figuera da Foz, waar we bewust een tussenstop hebben ingelast alvorens naar Porto verder te gaan, omdat er onderweg tussen de 2 steden nog wel heel wat meer interressants te zien is.
Het weer is ondertussen wel een beetje gekeerd en het zonnetje zijn we af en toe kwijt, maar echt slecht wordt het gelukkig nooit.
We starten onze auto dus nog eens en verlaten Lissabon met een beetje spijt in het hart, het is echte een leuke stad, we komen nog wel eens terug !

Eerstvolgende stop wordt het witte dorpje Obidos, een klein historisch stadje vol witte huisjes, winkeltjes en eet/drankgelegenheden.  Beetje pittoresk en instagramwaardig, maar dat is het dan ook, een leuke stop om even door te wandelen en eens een Ginha ( kersenlikeur ) uit een chocolade bekertje te proberen, lekker maar wel heel zoet.

We rijden weer verder en houden een volgende stop in Coïmbra, beroemde universiteitsstad.
Ook daar weer heel wat hoogtemeters en trappen te overwinnen vooraleer we de statige gebouwen van de verschillende universiteitscampussen te zien krijgen.  Die gebouwen zijn zeker indrukwekkend, maar helaas mogen we niet direct ergens zo maar binnen om eens een kijkje te nemen.  We wandelen dus de site eens helemaal door, genieten van de vergezichten en dalen dan maar weer terug af naar het dorp beneden.  Onderweg nog een koffiestop en dan trekken we weer verder naar Figuera, ons overnachtingsadres voor vandaag.

De B&B die we daar hebben gereserveerd blijkt een juweeltje te zijn, een prachtig oud herenhuis
dat schitterend gerenoveerd is en heel erg comfortabel.
We melden ons aan en gaan dan nog even het stadje verkennen op zoek naar een restaurantje voor het avondmaal.  Figuera is best een levendig stadje, maar er hangt een beetje een vreemde sfeer … alles lijkt rond het Casino te draaien en dat brengt toch ook wel wat een ander publiek mee en een beetje ‘louche’ uitziende barretjes, misschien is het gewoon onze verbeelding …
Het restaurant waar we terecht komen is dan weer wel een pareltje, t is een ‘Italiaan’ maar wel eentje met klasse en superlekker eten.
Nog een avondwandelingetje terug naar de mooie Fonte da Foz ( de B&B ) tijd voor een schoonheidsslaapje 😊

Categorieën:Europa, Lisabon & Porto, Portugal

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: