Ibiza – DAG 7


Rondrit

Alweer de laatste dag vandaag, morgen vliegen we terug naar huis… Wat gaat het toch altijd snel !

Gezien we dus morgen vertrekken, nemen we nog eens uitgebreid de tijd voor het ontbijt en pakken we daarna al de koffers in, zodat er morgenvroeg niet al te veel stress is voor het vertrek.

Verder hadden we niet echt iets gepland voor vandaag, dus we stappen nog eens in onze huurauto en vertrekken voor een rondje langs ‘onze’ kant van het eiland, d.w.z. het zuid-westen
zo iets.  Bedoeling is om een paar van de vele strandjes te bezoeken en hier en daar nog eens op de verschillende uitkijkpunten ( Miradores ) te stoppen voor een laatste blik op het mooie eiland en de zee eromheen.

We willen als eerste naar de hoogste bergtop van Ibiza, de Sa Talaia met +/- 480m dus de kampioen.  Volgens de gegevens die we vinden op verschillende Ibiza-sites, zou dat met de wagen bereikbaar moeten zijn en zou je er een schitterend uitzicht hebben over heel Ibiza. De weg naar boven hebben we al snel gevonden, maar het is eigenlijk niet echt een weg, eerder een onverhard karrespoor vol diepe putten en groeven. Ons autootje lijkt ons daar niet echt op voorzien, dus keren we na enkele bochtjes toch maar wijselijk terug, dit is echt geen goed idee …

Verder dan maar naar de Mirador Cala D’Hort, ook dat is een vrij veredeld karrespoor, maar gelukkig slechts een klein stukje tot aan een parking ( ook vol putten en bulten ), van waaruit we te voet verder kunnen. Dit is echter wel een voltreffer … prachtig uitzicht over de mooie ( alweer azuurblauwe zee )
en op de omliggende rotsformaties.   Heel mooi, we blijven er een tijdje rondwandelen en van het uitzicht genieten vooraleer we weer verder trekken naar een volgende hotspot.

We passeren via een paar van de ontelbare Cala’s ( strandjes in alle maten en vormen ), maar dat is allemaal vrij identiek, het zijn allemaal min of meer kopietjes van elkaar.

De laatste waar we naartoe gaan is de Cala Bassa, die is al een heel eindje westelijker gesitueerd en blijkt wel een heel ander verhaal te zijn.  Het is er weliswaar wat drukker dan de andere strandjes, maar het loont dan ook de moeite.  Hier heb je een prachtige baai, beetje rotsachtig en supermooi gesitueerd, bijna een ‘echte’ postkaart. Aan de gigantische parkings te zien, zal het hier in de zomer over de koppen lopen zijn maar nu valt het wel mee.  Het is er zeker drukker dan de andere plekjes waar we tot nu toe waren, maar je kan er gerust wat rondwandelen en een verkoelend drankje
vinden … in dit mooie decor, wat wil een mens nog meer om de vakantie in schoonheid af te sluiten … 🙂

Ondertussen loopt de namiddag stilaan op zijn einde en we hebben nog wel een ritje voor de boeg terug naar ons hotel, dus hoog tijd om te vertrekken. De weg terug kennen we intussen al wel een beetje ( zoals al eerder gezegd zijn de afstanden op Ibiza heel beperkt en passeer je regelmatig dezelfde punten ), dus dat loopt vlotjes.

Terug in het hotel nog een beetje de laatste dingen inpakken / klaarleggen voor de terugreis morgen en dan is het tijd voor ons laatste dinertje … We nemen er onze tijd voor en drinken na afloop nog een cocktailtje in de bar … het was weer een fijn tripje !

Categorieën:Belgie, Ibiza 10/2022, Spanje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: