Ibiza – DAG 6


Hippies en strandjes

Zoals al eerder aangegeven, is Ibiza bij velen bekend omwille van de partycultuur ( die dus deze periode gelukkig bijna uitgedoofd is ), en dat is eigenlijk tot stand gekomen door de vele hippies
die hier in de jaren 60 – 70 van de vorige eeuw naartoe kwamen om samen te feesten. Velen van hen verkochten ook bepaalde objecten die ze zelf fabriceerden om toch een beetje de ‘festivalitis’ bezigheden wat extra te sponsoren. Daaruit voortvloeiend zijn er op heden nog steeds verschillende zgn. ‘Hippy Markets’ op het eiland, sommigen daarvan enkel in het hoogseizoen, maar enkelen zijn quasi permanent tot einde oktober wanneer alles hier zo een beetje in winterslaap gaat. De bekendste daarvan is waarschijnlijk de Las Dalias markt nabij het kustplaatsje Es Canar.
Dezer dagen is dergelijke organisatie eigenlijk al zo goed als professioneel, wat een beetje de charme wegneemt, maar het blijft gelukkig allemaal nog wel een beetje ‘authentiek’ ogen.

Er is een ruime ( betalende ) parking voorzien, en van daaruit kan je direct de markt op. Die is vrij uitgebreid ( +/- 200 kraampjes ) en er is vanalles te koop, van kleding ( hippy-stijl uiteraard ) over juwelen tot handgemaakte kunstwerkjes van gerecycleerde materialen zoals plastic, ijzer en driftwood.  Er zitten best wel mooie dingen tussen, maar helaas voor ons niet altijd even handig om in onze koffer te passen en mee op het vliegtuig te nemen … 
😦  We kuieren er rustig rond en nemen er de tijd voor om alles goed te bekijken. Hoewel vandaag een vrij bewolkte dag is, blijft het echter redelijk warm en het wordt dan ook stilaan tijd voor een verfrissing.  Dat gaan we wel op een andere locatie doen, want het wordt hier toch stilaan wel heel erg druk.

Tijd dus voor een ritje naar een volgende bestemming, dat wordt het dorpje Portinatx, zowat het meest noordelijke puntje van Ibiza.  Omschreven als een idyllisch baaitje en gezellig dorpje, dat lijkt ons wel wat voor een horeca-stop 🙂 De weg ernaartoe loopt door de bergen en het panorama onderweg is schitterend, glooiende hellingen met een grote variëteit aan begroeiing en af en toe een doorkijkje naar de nog steeds azuurblauwe zee … vakantiegevoel ten top !

Na de prachtige rit komen we dan in Portinatx aan, waar het woord ‘idyllisch’ misschien toch wel net iets overdreven is.  Mooi is de baai zeker, maar al wat er rond gebouwd staat is allemaal toch wel een beetje ‘afgeleefd’, enige opfrissing zou dit plekje zeker kunnen gebruiken. We ploffen er toch maar neer op een beetje stoffig terras voor het welverdiende koele drankje.

Terug helemaal opgefrist rijden we dan een eindje verder naar Beniras, een volgend baaitje,
dat bekend staat om de trommelaars die er elke zondagavond tegen zonsondergang bijeen komen en de zon dus al trommelend uitgeleide te doen ( Day of the drums ) Het is ook een beetje een iconisch plaatsje en we trekken er spontaan de schoentjes uit om eens door de branding te wandelen naar de andere kant van de baai. Er liggen in het water heel wat bloemen te drijven, die nadat ze aangespoeld zijn op het strand, een mini-bloementapijtje vormen.  Mooi om te zien, alleen is het ons niet zo duidelijk wat hiervan de bedoeling is … misschien een soort van herdenking ?
Het is in elk geval een supermooie plek, de trommelaars moeten we er vandaag wel zelf bij denken, want dat is helaas pas voor
morgen …

Als laatste – op de weg terug – houden we nog even halt in Santa Eularia, toch ook wel één van de grootste stadjes van het eiland, ook weer vlak aan zee gelegen. Vandaag blijkt er ook een soort braderij aan de gang te zijn om het einde van het seizoen nog te vieren, de vele winkels die er gevestigd zijn houden nog een soort van ‘Final Sale’. Het weer is ondertussen heel erg grijs geworden, dus we houden daar niet te lang halt.
Na een wandelingetje langs de zee-promenade en door de winkelstraatjes, houden we het voor bekeken vandaag en keren we terug naar ons logeeradresje.


Categorieën:Europa, Ibiza 10/2022, Spanje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: