Sneeuwschoenwandeling


Deze morgen een beetje langer geslapen, want onze activiteit voor vandaag staat pas in de namiddag ingepland, dat wordt een scheeuwschoenwndeling tussen 14hoo en 16hoo, hier wil dat dus zeggen bij zonsondergang 🙂

Het ontbijt is weer in orde, zoals gisteren, een buffetje met alles erop en eraan.  Daarna duffelen we ons goed in en wandelen we ( nu nog zonder sneeuwraketten onder onze voeten ) naar het skistationnetje beneden, ong. 400 meter lager. Het is een prachtige wandeling, bij zonsopgang (want ook dat is hier later dan thuis ) en de natuur is ronduit sprookjesachtig met het licht van de opkomende zon, dat gaat van oranje tot roze en zelfs purper, prachtig !

Onderweg nemen we weer de nodige fotootjes en we geniet van de mooie omgeving, Finland in de winter is magical …

Beneden kijken we even in het ( enige ! ) lokale winkeltje en daar zien we buiten dat het op dat moment maar liefst – 22° is, heel raar eigenlijk, want boven aan het hotel was het ‘maar’ -10° … Je voelt dat ook goed, het is echt wel ontzettend koud, maar op één of andere manier is het veel beter te verdragen dan wanneer het bij ons eens vriest.

Gezien de koude, beslissen we om maar te voet terug naar boven te gaan ipv de skibus te nemen. Dan hopen we een beetje op te warmen 🙂 … en dat is ook zo, het is een stevige klim en als we boven aankomen hebben we geen last meer van de koude.

Na een deugddoend tasje thee vertrekken we dan weer, met sneeuwschoenen deze keer, onder begeleiding van een gids. In eerste instantie loopt het een beetje raar, maar je went er snel aan en het is een prachtige wandeling bij zonsondergang door de ongerepte Finse natuur.  We trekken naar het hoogste punt van ISO SYOTE ( 430 m. ) waar je het mooiste uitzicht hebt, maar waar het ook vreselijk koud is, door de snijdende wind voelt het allemaal nog veel kouder aan, maar de prachtige omgeving en de belevenis op zich is meer dan de moeite waard, ondanks de koude. Volgens onze gids is het ook de beste plek om het Noorderlicht te kunnen zien, indien het zich zou voordoen, dat moeten we onthouden! Halverwege krijgen we van onze gids warm bessensap en koekjes aangeboden en dat smaakt ! Na nog een paar fotomomenten keren we terug naar ons hotel na alweer een prachtige ervaring, wat een mooie dag !

Ondertussen toch wel een beetje verkleumd, dus snel de lekker warme douche in om een beetje te ontdooien 🙂 en dan ons blogje schrijven, nu het nog allemaal vers in ons geheugen zit.

We sluiten de dag af met een welverdiend ( maar stikduur 🙂 ) biertje, en dan schuiven we weer aan voor het avondeten.

Morgen een drukke dag, eerst een rendiersafari en s avonds een nachtelijke sneeuwscootersafari in de hoop ergens het befaamde Noorderlicht te ontdekken

Slaap lekker !!!

 

Categorieën:Europa, Finland, Iso-syote Pudasjärvi ( Lapland )

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: