Rendiersafari & nachtelijke sneeuwscootertocht


Toen we deze morgen wakker werden, bleek het prachtige weer van de vorige dagen helemaal omgeslagen te zijn, het zag er maar mistig en grijs uit, maar zelfs dat heeft een beetje een magische sfeer hier.  Onze eerste activiteit voor vandaag begint om 12h00, we gaan in de voormiddag dan alvast maar eens buiten en maken een wandelingetje door het chalet dorpje, dat aan het hotel verbonden is.  Het is allemaal wat grijzer dan gisteren, de mooie zonsopgang zien we zelfs niet door alle wolken, maar het blijft toch sprookjesachtig. Beetje guur wel, want het waait wel behoorlijk, maar toch nog steeds heel mooi. Na een dik uurtje houden we het voor bekeken en gaan we terug naar binnen om ons weer in de thermische pakken te wurmen voor de rendiersafari van  deze middag. Een taxibusje haalt ons op, dit keer slechts een kort ritje naar de rendierboerderij. De beestjes liggen daar al rustig te wachten op hun passagiers, en deze dieren zijn een stuk kalmer dan de Husky’s eerder deze week.  We krijgen wat uitleg over de dieren en vertrekken dan in een soort ‘treintje’ ( alle sledes zijn verbonden met telkens 1 rendier ertussen. Het gaat heel gezapig, eens slakkegangetje eigenlijk, en we voelen ons een beetje alsof we op de kermis een ponyritje doen, maar het hoort er natuurlijk wel bij, en het is ook wel weer een prachtige route, een oase van rust deze keer. Het zijn superlieve dieren, alleen Rudolph himself was er niet bij, maar dat is natuurlijk ook logisch nadat hij de Kerstman de hele wereld heeft rondgevlogen 🙂  Waarschijnlijk mag die nu, samen met zijn kompanen, eventjes lekker uitrusten in Santa Claus Village.  Misschien zien we hem daar later deze week dan nog wel 😉

Na een tourtje van ong. een uurtje komen we terug bij de boerderij en gaan we in de ‘Kota’ een warm drankje met alweer een koekje 🙂 nuttigen … goeie gewoontes hebben die Finnen …

Die Kota kan je van vorm vergelijken met een Tipi, maar dan volledig in hout opgetrokken, en centraal binnenin brandt er een groot vuur. Zalig om even op te warmen en naar de verhalen van de rendierboer te luisteren.

We keren daarna terug naar het hotel, en maken alvast ons blogje, gezien we daar vanavond mogelijk geen tijd voor hebben, we gaan op nachtelijke sneeuwscootersafari ( bij de Finnen is elke activiteit een ‘safari’ ) tussen 20h00 en 23h00 in de hoop ergens Noorderlicht te spotten ( kans is wel heel klein bij zoveel bewolking ), en waarschijnlijk kunnen we daarna wel weer een lekker warme douche gebruiken 🙂 om op te warmen.  Hoewel het vandaag een pak minder koud is dan gisteren, het is maar – 5° en het wordt blijkbaar nog iets minder koud vanavond.  Afwachten wat het wordt, straks vervolg, of anders in het verhaal van morgen …

 

Categorieën:Europa, Finland, Iso-syote Pudasjärvi ( Lapland )

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: