Valle Verzasca


Vandaag gaan we naar Valle Verzasca, een zijvallei van het Lago Maggiore, voor een dagje natuurschoon. Het is wel een eindje rijden ( uurtje ong. ) dus we vertrekken niet te laat.

Valle Verzasca staat bekend voor zijn overweldigende natuur en vooral voor de rivier die er zich doorheen slingert over grote, platte rotsen, die door het vele water helemaal gepolijst zijn en prachtige, kleurrijke structuren hebben.  Meest bekende plekje is het dorpje Lavertezzo, waar nog een authentiek (?) Romaans bruggetje over  de rivier staat.  Altijd leuk voor mooie fotootjes, maar uiteraard ben je daar nooit alleen, er lopen altijd wel mensen rond, en eronder in de rivier zelf krioelt het ook een beetje van de zonnekloppers die daar liggen te bakken en braden op die grote rotsen.  Vandaag kunnen ze hun hartje ophalen want de zon maakt overuren, prachtige blauwe lucht en het is ontzettend warm, vooral als je op die rotsen gaat zitten, pfff … Maar we klagen niet uiteraard, na al dat grijze en natte weer tot nu toe, hoewel redelijk heet, is het toch genieten !  Het water zelf is uiteraard wel fris, maar het valt eigenlijk wel mee, het koelt een beetje af 🙂

Na een half uurtje op die hete stenen, houden we het voor bekeken, en trekken we verder de vallei in, prachtige rit, overal pittoreske dorpjes met veel bloemetjes, allemaal postkaartjes, zo lijkt het wel.

Aan het einde van de vallei maken we nog een wandelingetje naar een waterval en verfrissen we onszelf een beetje met een ijskoud drankje in de plaatselijke Enoteca, een welkome verfrissing !

Na deze prachtige dag, keren we terug richting Lugano en halen we daar op de toeristische dienst alvast onze ticketjes voor morgen, dan gaan we met de Funiculare naar San Salvatore voor een wandeling van een dikke 3 uur, en komen we daarna met de boot terug. Zal ook wel weer prachtig zijn, gezien het mooie weer voorlopig aanhoudt.

Morgen vertellen we er meer over 🙂

 

 

 

 

Categorieën:Europa, Italie, Ponte Tresa

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: