Monte San Salvatore


Vandaag zijn we vroeg uit de veren, want we willen op tijd vertrekken, gezien we een redelijke wandeling hebben gepland en de weerdiensten hete temperaturen voorspellen … altijd beter om vroeg weg te zijn dan, kwestie van het heetste van de dag te vermijden voor het klim- en klauterwerk 🙂

We vertrekken vanuit Lugano met de lijnbus naar het dalstation van de Funicolare ( tandradbaantje ) naar de top van Monte San Salvatore.  Bedoeling is om met het treintje naar de top van de berg te gaan, daar een wandeling te maken naar het andere einde van het ‘schiereiland’, naar het dorpje Morcote, om dan tenslotte per boot terug te keren naar ons beginpunt in Lugano.

Alles loopt vlotjes en al snel zitten we in de Funicolare om naar de top van Monte San Salvatore te vertrekken.  Het is een kort, maar leuk ritje, en alle respect voor de constructeurs van dit tandradbaantje, want het is echt supersteil … blij dat we dit stukje met het ‘treintje’ doen :-).  Boven aangekomen gaan we op eerst het 360° uitzichtspunt genieten van de prachtige vergezichten … mooi ! Na een massa fotootjes zoeken we het beginpunt van onze wandeling en weg zijn we voor een bijna 4 uur durend tripje. Het is heel afwisselend, in het begin allemaal rotsen, daarna wordt het meer een smal bospaadje, maar steeds weer mooie uitzichten en overal kleine salamandertjes die ook genieten van het zonnetje, maar bliksemsnel verdwijnen zodra ze opgeschrikt worden.  Het is een hele kunst, maar uiteindelijk kunnen we er toch ééntje fotograferen 🙂

Na 4 uur stappen komen we dan in Morcote aan, een schilderachtig dorpje aan de oevers van het meer, daar drinken we een welverdiende verfrissing ( water !!! ) want het is echt geweldig heet … maar wel mooi en zeer de moeite waard.  Nog een dik half uur later is onze boot daar, en die brengt ons in ong. een uurtje terug naar Lugano, waar onze auto in de parkeergarage staat.  Helaas wacht ons daar een minder aangename verrassing, want we moeten zomaar eventjes EUR 26, betalen voor net geen 8 uur parkeertijd … toch wel stevig, vinden wij …

Maar we laten het niet aan ons hart komen, en vertrekken terug richting hotel voor een ijskoud biertje … mmm … lekker met zo een weertje 🙂

Na een verkwikkende douche, weer eens lekker eten met een prachtig uitzicht over het meer, zalig toch wel …

Slaap lekker !!!

 

 

Categorieën:Europa, Italie, Ponte Tresa

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: