Markt in Luino en middagje aan het zwembad


Voor vandaag worden er tropische temperaturen van 35° en meer voorspeld,
dus we houden het een beetje rustig.  Deze voormiddag gaan we in Luino de plaatselijke markt bezoeken, naar het schijnt de grootste van Italië, en dat kunnen we nu wel beamen !

Eerst eventjes rustig ontbijten en dan zijn we weg.  Luino is niet zo heel ver van ons hotel vandaan, en we zijn er dan ook vrij snel.  Gelukkig vinden we ook redelijk snel een parkeerplaatsje ( en helemaal gratis deze keer 🙂 )  en gaan we vervolgens op zoek naar de markt.  Dat is niet zo moeilijk, want je kan ze echt niet missen …
We wandelen op ons gemakje tussen de vele kramen met alle mogelijke waren, dat gaat van kledij, handtassen en schoenen over tafelgerei en gereedschap naar etenswaren ( fruit, groenten, snoep, koekjes … )
Uiteraard zijn we daar niet alleen, er loopt heel veel volk rond.  Gezien we echter redelijk vroeg zijn, valt het echter nog wel mee.  Tegen de middag, als het echt druk wordt, verdwijnen we weer en wandelen we nog een beetje in Ponte Tresa rond, veel winkeltjes, maar wel druk verkeer in de straten, het ligt dan ook op de grens met Zwitserland.

We besluiten een lekkere cocktail te drinken op het pleintje daar, en tot onze grote verbazing is die absoluut niet duur, zit er een serieuze scheut alcohol in ( hik … 🙂 ) en krijgen we er bovendien nog een assortimentje tapas bij, zomaar …
Leuk op een zomerse vakantiedag

Eén cocktailtje volstaat wel ( straf dus … ) en na nog een zuinig ( en fris ) watertje keren we terug naar het hotel.  We installeren ons aan het zwembad voor een middagje zwemmen, lezen en gewoon luieren 🙂 … Met deze temperaturen absoluut aan te raden.
Terwijl we daar een beetje relaxen, krijgen we nog bezoek van een hagedisje ( er zitten er hier echt honderden, overal waar de zon schijnt, zitten ze te zonnen ) en een lieve poes.
Die komt al spinnend laten weten dat ze wel graag geaaid wordt … t is een schatje.

Wanneer de zon achter de berg duikt, gaan we nog even douchen en naar het restaurant, blijft toch super, lekker eten met uitzicht op het meer
Als extra’tje krijgen we vanavond nog een hele mooie maansopkomst …t is weer eens wat anders dan een zonsondergang

Helemaal vakantiegevoel …

 

 

Categorieën:Europa, Italie, Ponte Tresa

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: