Vertrek naar Cinque Terre via Charleroi airport


Vandaag beginnen we weer aan een nieuw reisje, dit keer trekken we naar Cinque Terre in Ligurië.
Beetje onbekend voor velen, maar wat we er tot op heden van gezien en gelezen hebben, ziet er veelbelovend uit.

We moeten er we op een onmogelijk vroeg uur voor uit ons bedje komen, maar dat hebben we er uiteraard graag voor over. Om 2h00 s nachts loopt de wekker af na een korte nacht, de valiesjes waren gelukkig al helemaal ingepakt en stonden al klaar, dus we konden direct vertrekken. Om 7h00 is onze vlucht voorzien, en gezien we niet graag al stressy beginnen, vertrekken we ruim op tijd.  Alles verloopt voorspoedig en al voor 5h00 zijn we in Charleroi op de luchthaven. We checken rustig in en gaan dan op het gemakje een koffie drinken.
Naast de eetgelegenheid waar we dat doen, staat een piano die blijkbaar door iedereen gebruikt mag worden, en tot onze grote verbazing speelt een toevallige passagier er een tijdje prachtige muziek op, heel fijn en rustig, zo bij ons mini-ontbijtje 🙂

Rond 6h30 kunnen we aan boord, en ook dat kan allemaal heel rustig verlopen, we zijn er helemaal klaar voor ! We zijn nog niet goed vertrokken, of we vallen allebei in slaap, het korte nachtje laat zich voelen. t Is maar een powernapje, want ong. 1,5 uur later landen we al in Pisa. Daar halen we onze huurauto op, dat is een Fiat ( uiteraard 🙂 ), een Fiat 500 L om precies te zijn, een verhoogde en grotere Fiat 500 dus, we kregen zomaar gratis voor niks een upgrade blijkbaar.

We vertrekken daarna naar onze B&B in La Spezia, La Finestra Sul Golfo en dat blijkt een voltreffer. De eigenares staat ons al op te wachten, ze geeft ons een rondleiding, overlaadt ons met allerlei informatie en foldertjes, echt een super ontvangst ! De kamer is prima in orde, met een prachtig uitzicht op de GOLFO DEI POËTI, heel mooi. Er staat een koffiemachine met aparte capsules gratis ter onzer beschikking, evenals bijhorende koekjes, enz  …
Dit is zeker een adresje om te onthouden, Grazie Mille !!!

Gezien we toch in Pisa landden, hadden we eerst al een stop ingelast om nog eens naar de beroemde toren te gaan kijken op het mooie Piazza Miracoli, prachtig !
Verder is er in Pisa helaas weinig te beleven, dus het is bij die korte stop gebleven. Nadat we in onze B&B geïnstalleerd zijn ( het is dan nog maar goed middag ), gaan we alvast de buurt eens verkennen en maken we al een serieuze rondwandeling, het landschap is flink bergachtig en dit wandelingetje zet al meteen de toon, het worden waarschijnlijk allemaal ‘stevige’ uitstapjes ! Morgen wordt er een dagje wat minder goed weer voorspeld, dus dan gaan we maar al eens rondkijken in La Spezia zelf, kwestie van alvast een paar goeie adresjes te vinden 🙂

Categorieën:Cinque Terre, Italie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: