La Spezia en eerste kennismaking met Cinque Terre


De dag begint eigenlijk best zonnig, dus de weersvoorspellers zitten er vermoedelijk toch een beetje naast.  We starten onze dag met het ontbijt uiteraard, maar dat is niet in ons B&B zelf, wel in een barretje wat verderop ‘ Tommy Bar’ heet het.
Dat is al direct een wandelingetje om elke dag goed te beginnen. Het ontbijt bestaat uit een koffie naar keuze en een Focaccia of een Dolci naar keuze.

De Foccaccia is absoluut superlekker, maar natuurlijk niet echt light 🙂 Maar het is dan ook het enige wat we s morgens eten, dus zo erg is dat dan ook weer niet.

Na het ontbijt gaan we dus te voet naar La Spezia, en verkennen de stad een beetje.
Dat valt best mee, want zo groot is die niet, en een redelijk deel ervan is dan nog een ‘ Zona Militari ‘ waar niemand zo maar in mag.
t Is een beetje een verouderde, wat industriële stad, maar de gebouwen zijn heel mooi,
jammer genoeg wel allemaal een beetje verwaarloosd, maar dat heeft natuurlijk ook zijn charmes.

We nemen ook al eens een kijkje in het station, want we zijn van plan om toch wel wat uitstapjes met de trein te doen, we hebben weliswaar de huurwagen, maar parkeren is hier niet alleen aartsmoeilijk ( weinig beschikbaar of te veel auto’s ) maar ook nog eens peperduur.
De trein dus, die stopt in alle 5 de dorpjes van Cinque Terre, en rijdt zeer frequent.
Je kan een treinticketje bovendien combineren met een toegangskaart voor de wandelwegen in het nationale park van Cinque Terre.  Via de wandelpaden kan je ook van het ene dorp naar het anderen, en dat lijkt ons ook wel wat. Het weer valt uiteindelijk nog best mee, op een beetje regen in de namiddag na, blijft het droog en tegen de avond wordt het zelfs weer heel mooi.
We besluiten dan maar om deze avond alvast een keertje met de auto naar één van de Cinque Terre dorpjes te rijden ‘ s avonds lopen die een beetje leeg, en kan je wél parkeren en na 20h00 hoef je toch niet meer te betalen 🙂 We trekken eerst naar Riomaggiore, het dichtstbijgelegen dorp. Dat is al een prachtig begin, het dorpje plakt echt tegen de bergwand aan, wat het uiteraard zeer fotogeniek maakt, maar evengoed redelijk inspannend om er vanaf de parking naartoe en weer terug te lopen, oef, dat gaat allemaal redelijk stijl !

Maar je wordt natuurlijk beloond met schitterende uitzichten, zo mooi ! We krijgen er niet genoeg van en rijden daarna nog verder naar het volgende dorpje Manorola,
waar we aan de overkant ervan nog een stukje omhoog klimmen om in een barretje boven op die berg iets te drinken en dan een mooie zonsondergang te bekijken.
Sprookjesachtig, met de ondergaande zon, de huisjes die tegen de berg aanplakken en dan al de lichtjes die overal aanfloepen, tel daarbij nog de weerkaatsing van dit alles in de zee, en deze avond kan al absoluut niet meer stuk, schitterend !
Absoluut de moeite van de inspanning waard. Na dit mooie schouwspel keren we terug naar onze B&B, de eerste dag was al een voltreffer.

Categorieën:Cinque Terre, Europa, Italie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: