PortoVenere


Omdat vandaag nog niet echt schitterend weer wordt voorspeld, gaan we ons treinreisje naar de andere Cinque Terre dorpjes nog niet uitvoeren, we trekken vandaag naar PortoVenere, de uiterste punt van deze mooie baai, dit wordt wel eens ‘ de Zesde Parel ‘ van Cinque Terre genoemd. Dat is dan ook zeker niet gelogen, het is een heel mooi stadje, ook met van die typische kleurrijke huisjes die tegen de berg en tegen elkaar aan leunen, in vrolijke kleurtjes, en met overal wapperend wasgoed aan de waslijnen bij de balkons, precies wat je van Italië zou verwachten 🙂 De ligging is ook schitterend, het uiterste puntje van de baai, en net boven dit stadje staat een kerkje, waar je, volgens de gids, maanden vooraf moet boeken om er te mogen trouwen …

Vandaag is er ook een huwelijk, wanneer we naar de kerk wandelen, is daar een dame mooie bloemstukjes aan het maken om de kerk te versieren, prachtig wel. Later op de dag zien we het bruidspaar ook toekomen, in een geweldig grote limousine,
een raadsel hoe de chauffeur daarmee in die kleine straatje kan manoeuvreren !
We wandelen op ons gemakje rond, bekijken alle winkeltjes eens, en vinden dan een barretje met een piepklein terrasje dat zich boven alle andere terrassen bevindt, superleuk ! We drinken er een lekkere koffie ( in Italië altijd lekker en bovendien spotgoedkoop ) en eten er een kleinigheidje.  Dit is genieten, lekker in het zonnetje met zicht op de zee ! Na de verpozing op het terrasje wandelen we langs de dijk en zetten ons een tijdje op de grote stenen in de zon.  Het is er heerlijk warm, maar je ziet in de verte toch wel de voorspelde donkere wolken komen aandrijven.

Omdat het nog redelijk vroeg op de dag is, beslissen we om nog verder te rijden naar Lerici, dat is het andere uiteinde van de baai, maar volgens onze sympathieke B&B uitbaatster zeker ook de moeite.  En gelijk heeft ze, ook dit is een leuk stadje, iets minder schilderachtig dan PortoVenere, maar ook heel mooi.  Hoewel de wolken steeds dreigender en donkerder worden, wandelen we hier toch ook weer naar boven naar het plaatselijke Castello.  Dat is echter gesloten, dus na een paar mooie uitzicht fotootjes, keren we dan maar terug naar beneden.
We bekijken in het haventje nog even een lokale watersportvariatie, de naam van het spel kennen we niet, maar het zijn 2 ploegen van een 5-tal kanovaarders, die blijkbaar een bal in de netten van de tegenstander moeten krijgen.  Een soort waterpolo dus, met dat verschil dat elke speler apart in een mini-kano zit.
Ziet er een beetje ingewikkeld uit, maar de vele supporters gaan er helemaal in mee.
Leuk om te zien wel.

Dan begint het toch echt wel een beetje te regenen en wordt de hemel redelijk zwart, dus duiken we een cafeetje binnen voor – opnieuw – een lekkere koffie. Uiteindelijk valt het weer goed mee met de regen, en trekken de ergste onweerswolken weer voorbij.

We gaan terug naar onze tijdelijke thuis en zoeken in La Spezia een eetgelegenheid.  Niet zo makkelijk ( er zijn er nochtans veel ), want blijkbaar gaan de Italianen op zaterdagavond allemaal gezellig samen uit eten 🙂
We vinden uiteindelijk een tafeltje in een Pizzeria, die voornamelijk door Italianen zelf bezocht wordt.  Zo hebben we dat graag, want meestal is dat stukken beter dan de ‘toeristen’restaurants.
Ook deze keer is dat zo, we eten een heel lekkere pizza, drinken er een glaasje wijn bij,
en dat kost ons amper 18 Euro, niet te geloven eigenlijk.
De gezellige drukte en het lawaai dat onze Italiaanse tafelburen maken, nemen we er met veel plezier bij, een beetje couleur locale 🙂

Na het eten gaan we dan terug naar ons logement, t was een leuke dag !

Categorieën:Cinque Terre, Europa, Italie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: