Treinreis en wandeling in Cinque Terre


Zoals voorspeld is het vandaag een schitterend zonnige dag, dus we gaan vroeg uit de veren, ontbijten bij Tommy, en vertrekken met de trein naar Cinque Terre.
We kiezen dit keer voor het meest veraf gelegen dorp ( Monterosso ) om vandaar uit te wandelen naar het net daarvoor gelegen Vernazza.
Monterosso is het grootste en ook het meest mondaine van de 5 dorpjes, er is zelfs een heus strand, met verhuur van ligzetels.
Op het uur dat wij daar aankomen ( +/- 9h00 ) is het daar nog heerlijk rustig.
We maken mooie fotootje, en trekken dan naar het begin van de Via Del’Amore, zowat het meest gekende wandelpad van Cinque Terre.  Dit loopt langs alle dorpen, vlak naast de zee, en zou prachtige uitzichten moeten brengen.
Alleen … het is afgesloten, blijkbaar door grondverschuivingen van enkele jaren ervoor … er zouden nog stukken niet hersteld zijn, en dus te gevaarlijk voor wandelaars helaas.
Later op die dag zien we in Vernazza overal foto’s van de vreselijke verwoestingen die de modderstromen en grondverschuivingen hebben aangericht. Dat was in oktober 2011,
maar blijkbaar was de verwoesting op sommige plekken zo erg, dat de Via Del’Amore op heden nog niet volledig hersteld is geraakt
En dan spreken we nog niet over het menselijk leed van toen, er zouden toch wel een aantal slachtoffers te betreuren geweest zijn …
We nemen dan maar een ander wandelpad, maar dat is echt niet om te lachen.
Eerst klimmen we met honderden trapjes een heel eind omhoog, de meeste mensen ( en wij ook ) moeten hier toch af en toe wel eventjes naar adem happen.
Maar éénmaal op hoogte is het schitterend ! We doen er uiteindelijk 2,5h over, en we zijn heel blij dat we zo vroeg vertrokken zijn, het is ondertussen erg warm geworden.
Tijd om iets te gaan drinken en eens in Vernazza rond te wandelen.
Het kleinste van de 5 dorpjes, maar evengoed sprookjesachtig mooi.
Aan het kleine haventje boeken we ook ineens voor die avond een ‘Sunset’boottochtje, we zijn benieuwd !

In afwachting van onze boottocht, trekken we ook nog naar de andere dorpjes met de trein en kijken overal nog eens rustig rond, toch wel prachtig !
Om 18h30 worden we dan terug aan het haventje van Vernazza verwacht, en daar ligt ons bootje al te wachten.  Het is maar een kleintje, maar dat maakt niet uit.
Onze 6 andere medepassagiers zijn allemaal leden van een Amerikaanse familie, en die vinden het ook allemaal fantastisch.  de ‘Oh My God’s ‘ klinken regelmatig 🙂
Maar het is ook wel absoluut schitterend, aan elk dorpje vaart onze behendige schipper tot vlakbij de kust, en hij zorgt ervoor dat iedereen aan alle kanten mooie foto’s kan maken.
Als klap op de vuurpijl krijgen we dan bij de terugvaart allemaal een flesje wijn en lekkere focaccia’s met olijven, mozzarella en pesto aangeboden, mmm … zo lekker, en dat allemaal bij de ondergaande zon in een bootje op de prachtige zee, dit is absoluut genieten !
Ondertussen babbelen en lachen we heel wat af met onze Amerikaanse medereizigers, het is bijna jammer dat we rond 21h00 terug aanleggen.
We gaan terug de trein op naar La Spezia, maar wat was dit een dagje om in te kaderen, super !!!

Categorieën:Cinque Terre, Europa, Italie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: