Genua en Portofino


Deze morgen worden we al rond 7h wakker gemaakt door onze lichtelijk luidruchtige Spaanse en Braziliaanse medebewoners … zij willen op dat uur al een koffietje, en maken daarbij zoveel kabaal dat voor ons het schoonheidsslaapje er ook bij inschiet … grrrr 😦
Uiteindelijk staan we dan maar op en pakken onze spullen voor een dagje Genua en Portofino. Dat wilden we eigenijk eerst met de trein doen, maar de prijzen daarvoor blijken toch wel stevig, dus nemen we de auto maar.  We vertrekken langs de autostrade, die moet je weliswaar betalen, maar dat weegt niet op tegen de tijdswinst.
Een dik 1,5 uur later zijn we in Genua, eerst zoeken naar een parkeerplaats uiteraard ( dat is hier standaard, eender waar je naartoe wil ). Dat lukt uiteindelijk redelijk vlotjes, en na ons autootje in zijn tijdelijke onderkomen weggezet te hebben, gaan we te voet verder.
Gezien we niet direct een plan van Genua bij hebben, vragen we aan een Italiaanse dame in de straat hoe we naar het centrum, en meer bepaald het historische centrum kunnen wandelen. Ze bekijkt ons een beetje vreemd en zegt, je bent hier in het centrum, maar het historische gedeelte, daarvoor moet je een bus nemen …
Zou natuurlijk best kunnen, want Genua is een gigantische grote stad, dus we nemen het maar aan voor waar.  Omdat we natuurlijk niet weten waar en welke bus we moeten nemen, spreken we nog maar een inwoner aan, een jonge man, die ons supervriendelijk en met veel gebaren uitlegt dat het historisch centrum aan de Piazza Ferrari begint, en dat is ong. 300 meter van de plek waar we ons dan bevinden … daarvoor hebben we niet echt een bus nodig dus, vermoedelijk was de dame waar we het eerst aan gevraagd hadden, ook een toerist of zo … of anders gewoon lui 🙂

We vinden het zonder problemen, en het is echt prachtig.
Genua heeft een schitterend mooi, oud centrum, met overweldigende Palazzo’s en mooie, heel nauwe straatjes en steegjes … precies wat je ervan zou verwachten.
We dwalen een beetje door de stad en aan de haven, en al snel zijn we een paar uurtjes verder.
Hoog tijd om aan het 2de deel van onze planning te beginnen, we rijden verder ( of eigenlijk terug ) naar Portofino en Rapallo, 2 uiterst mondaine stadjes, waar de iets rijkeren onder ons blijkbaar graag naartoe gaan om te zien en gezien te worden.
Vooral Portofino ademt de sfeer van beetje decadentie, de chique auto’s ( één van de eerste die we zien is een Bentley sportwagen … ) worden door parkeerwachters in en uit de parkeergarages gereden, en in het piepkleine haventje liggen immense jachten … het past er eigenlijk helemaal niet. Portofino is een heel kleine, schilderachtige baai, die grote luxeboten passen helemaal niet in dat beeld, maar ja … de beau monde beslist dat dit een plekje voor hen moet zijn …
We wandelen er wat rond, en rijden dan verder naar Rapallo, minstens even chique, maar wat minder exclusief, gezien het wat groter is en er dus meer mensen in kunnen 🙂
Hierna is het welletjes voor vandaag en keren we weer terug, helemaal langs binnenwegen deze keer, best mooi, maar wel wat vermoeiend, want in totaal zijn we wel zeker 3 uur onderweg.
Je mag namelijk overal maar max. 50 km/uur rijden en er is veel verkeer, dus gaat het langzaam.
Maar we geraken weer veilig thuis, eten onderweg nog iets en dan is onze dag weer om
Alweer ééntje om te onthouden 🙂

Categorieën:Cinque Terre, Europa, Italie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: