Oslo — > Trondheim


Na een deugddoende nacht slapen, staan we vroeg op en zijn we al om 7h00 bij de eersten aan het ontbijt.  Dat is absoluut zeer uitgebreid en best lekker.
We eten rustig ons ontbijt en trekken daarna naar buiten om het binnenvaren in Oslo zeker niet te moeten missen.Het is inderdaad een prachtige tocht, tussen een aantal eilandjes door manoevreert het gigantische schip zich voorzichtig tot aan de haven van Oslo.
Onderweg levert dat uiteraard ook weer mooie beeldjes op. Jammer genoeg is het zonnetje niet van de partij deze morgen, maar dat mag de pret niet drukken,
we hebben aan alle kanten prachtige panorama’s, en hoewel er een stevige wind waait,
is het eigenijk niet echt koud buiten, dat valt heel goed mee.
Rond kwart voor 10 houden we het voor bekeken en gaan we onze trolley ophalen om onze auto te gaan zoeken op de immense CAR DECKS.
We vinden die redelijk snel, gezien we bij het inrijden foto’s hadden genomen van het betreffende Car Deck, waardoor  we nu niet moeten zoeken.
Een dik kwartier later kunnen we vertrekken en rijden we het schip weer uit.
Dat verloopt allemaal heel vlot, in een mum van tijd zijn we van het schip af en rijden we Oslo al terug uit.
We hebben een kleine 500 km rit voor de boeg, en vermits de maximum snelheden hier niet te hoog liggen, zullen we toch al snel een uur of 7 onderweg zijn.
Het wijst zichzelf allemaal wat uit en de rit verloopt voorspoedig, we rijden door prachtige landschappen en ondertussen is de zon ook weer terug tevoorschijn gekomen,
prachtige natuur !
Onderweg zien we zelfs een gigantisch groot glimmend standbeeld van een machtige Eland, hét symbool van Noorwegen.Indrukwekkend om te zien wel.
Rond 17h00 bereiken we onze volgende stopplaats in Trondheim
Dat blijkt een heel leuk stadje te zijn, helemaal opgewaardeerd, maar de oude gebouwen zijn ook in ere hersteld, zodat het een mooie mix is tussen oud en nieuw.
Aan het jachthaventje is het heel gezellig, het is zelfs een beetje een hippe, trendy buurt met vele restaurantjes en cafe’s, dit is duidelijk de place to be in Trondheim 🙂
We eten er iets op één van de vele terrasjes en wandelen nog een beetje door de stad,
het zonnetje houdt ons nog een beetje gezelschap en dat maakt het allemaal des te leuker natuurlijk. We wandelen daarna terug naar ons hotel voor het blogje, en vallen dan allebei als een blok in slaap 🙂
Morgen verder noordwaarts, bestemming Mo I Rana, alweer een verrassing waarschijnlijk …

 

Categorieën:Europa, Noorwegen, Rondreis

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: