Loen – Marifjora


Vandaag gaan we weer verder naar de volgende stopplaats, Marifjora aan het Lustrafjord, zijtak van de bekendere Sognefjord.  Niet zo ver rijden, dus we doen het rustig aan. Omdat we gisteren wat gerammel aan de auto hoorden, zoeken we maar eerst even een garage op in Stryn, een stadje niet zo ver van ons logeeradres in Loen.  We vermoeden al wel dat het niets ernstigs zal zijn, maar we nemen toch maar liever het zeker voor het onzekere en laten het even nakijken. De mevrouw aan de receptie zegt ons dat ze er dadelijk eens zullen naar kijken en dat we binnen een uurtje terug mogen komen om de wagen weer op te halen.
We nemen dan de gelegenheid maar te baat om even in dit leuke stadje rond te wandelen, het zonnetje schijnt al vrolijk en we zetten ons nog even op een bankje om van de mooie ochtend te genieten.  Na een dik uur zijn we terug in de garage, waar dezelfde vriendelijke mevrouw ons vertelt dat er ( gelukkig ) niks aan de hand was. Er zat enkel een steentje ergens tussen de remmen en dat hebben ze verwijderd, alles in orde dus.  We willen uiteraard betalen voor het geleverde nazicht, maar dat wuift ze weg, niet nodig want eigenlijk zo goed als geen werk aan gehad, zegt ze.
Hele fijne service toch wel …

Gerustgesteld beginnen we dan aan ons ritje voor vandaag, het is opnieuw mooi weer, en we rijden naast de fjord verder richting Marifjora.  Onderweg stoppen we uiteraard regelmatig voor de mooie uitzichten en op een bepaald ogenblik is zo’n stop echt een ‘lucky shot’. Vlak na enkele lange tunnels houden we even halt op een parking voor wat frisse lucht ( tunnels hé … 🙂 ) en heel toevallig zien we achter ons een gletsjertong die wel heel dichtbij lijkt te zijn.
Er is een weggetje dat ernaartoe gaat, en dus gaan we een kijkje nemen.
Aan de voet van deze gletsjer is een klein info kantoortje, met bijhorend souvenirwinkeltje ( waar we een prachtige kalender kopen, een exemplaar dat we tot op heden nog in geen enkel ander winkeltje gezien hebben ) en een restaurantje, dat blijkbaar allemaal splinternieuw is, en heel mooi gelegen.
Aan de voet van de fjord is weer het obligate ijsmeertje, maar deze keer is het ‘strandje’ hier bevolkt door een hele kudde koeien.
Ze liggen op het strand en lopen wat rond, blijkbaar hebben sommige beestjes ook wel eens vakantie 🙂 Het levert uiteraard wel grappige beeldjes op Na dit leuke intermezzo gaan we weer verder op onze geplande weg, waar we echter regelmatig van afwijken ;-).

Eén van die onverwachte stops in in het dorpje Solvorn, een onooglijk klein gehuchtje, maar wel prachtig gelegen in een baaitje van de fjord, en vanop de weg niet te zien.
Vermoedelijk is het er daarom vrij rustig, terwijl het toch een heel fotogeniek plaatsje is.
Het heeft een mini-haventje en zelfs een strand, waar enkele mensen zich vermaken aan en in het water, jawel, ze zijn daar aan het zwemmen in het toch wel frisse fjordwater ( om het zacht uit te drukken … )
Verbluffend, vloeit er bij die Noren dan toch vikingbloed door hun aderen ?!? Op die weg vinden we ook nog een kudde ‘langharige’ koeien, leuke beesten met hun lange manen en dito vacht, t zijn echte fotomodellen 🙂 Na deze afwisselende rit komen we dan aan in ons hotel Tjorvis in Marifjora. Dat was heel makkelijk te vinden, want Marifjora is ongeveer 1 straatje groot en telt misschien 10 huizen, dus dat konden we moeilijk missen.

Het is een leuk, oud, maar klassevol ingericht hotel, terwijl de kamers zelf heel fris en modern zijn.
Mét een terrasje erbij zelfs, da’s wel fijn nu we een paar zonnige dagen beleven, we zullen er de volgende dagen zeker gebruik van maken …

Categorieën:Europa, Noorwegen, Rondreis

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: