Marifjora – Aurland


We vertrekken vandaag weer voor de volgende etappe.  We gaan nu verder van Marifjora richting Aurland, volgens het reisbureau zal dat een ‘specialleke’ worden, we zijn benieuwd.
Het zal vermoedelijk alleszins beter worden dan het huidige hotel Torvis in Marifjora.
Daar was de kamer best OK ( met terras dus ) en het was een superbed, maar daarmee was alles gezegd. Persoonlijke service moeten ze daar nog een beetje leren, vrezen we …
Op dus naar Aurland Riverside Farm, maar eerst hebben we nog een drukke dag voor de boeg. We hebben een fjordtrip geboekt, die vertrekt op de Sognefjord en via de Aurlandsford uitkomt in de Naeroyfjord, dit zou zowat de smalste, maar ook één vd mooiste van Noorwegen moet zijn.

Het weer is nog altijd goed, en daar willen we natuurlijk maximaal van profiteren.
De ticketten voor deze ‘Fjordcruise’ zijn al gisteren al geboekt, en zodra alles ingepakt is,
gaan we op weg.
Uiteraard zijn we weer veel te vroeg aan de ferry, maar dat is geen erg, want het mooie weer zorgt voor heel veel mooie panorama’s onderweg, prachtig !
Waneer we bij de boot arriveren in Kaupvangen, zijn we daar als 1ste en moeten we nog even wachten op de ferry, uiteindelijk komt die er aan gevaren en kunnen we aan boord.
Iedereen zoekt zelf zijn / haar eigen plekje op het bovendek, wij installeren ons daar alvast aan de zijkant voor een ( hopelijk ) fijne overtocht. We zitten weliswaar aan de schaduwkant, maar dat schrikt ons niet af, overal mooie fotootjes te maken, we zijn alweer onder de indruk van dit prachtig stukje natuur.
De Fjord begint heel breed, maar wordt steeds smaller, wat het zicht ervan indrukwekkend maakt.
Op het einde van de bijna 3 uur durende tocht, varen we echt door een smal stukje Fjord tussen indrukwekkende, steile rotswanden, niet te geloven.

Moeder natuur heeft Noorwegen echt wel heel gul bedeeld 🙂

We genieten met volle teugen van deze schitterende tocht, en na afloop genieten we nog een beetje na in het kleine dorpje Gudvangen, waar we dus aangekomen waren.
Heel veel is daar echter niet te beleven, dus keren we maar terug naar het vertrekpunt, en rijden we verder.  De bedoeling was om ook nog de rit met de beroemde Flamtrein te maken.  Helaas was die van vanmiddag helemaal vol, en moeten  we dus een later uur kiezen. We spreken af voor de rit van 17h26 en rijden vervolgens dan eerst naar ons nieuwe onderkomen, zodat we alvast eens een kijkje kunnen gaan nemen.

Het hotel ligt een beetje afgelegen van de rest, en er zijn maar een beperkt aantal kamers. maar dat vinden wij helemaal niet erg.
Vermoedelijk zal het hier lekker rustig zijn …

We rijden nog even door naar het uitzichtpunt Stegastein, dat steekt spectaculair een eindje buiten de berg, maar het geeft wel de mogelijkheid om een prachtig panorama te zien over de beide Fjords.  Er is dan ook heel veel volk, die allemaal fotootjes willen nemen.
We doen dat ook snel even en vertrekken dan weer, véééél te druk naar onze normen.

Daarna rijden we dus richting ‘Flamsbana’, waar we – alweer – goed op tijd aankomen.
We moeten nog eventje wachten op de trein, en kijken nog een beetje in het dorp rond..
Daar is, buiten een aantal souvenirs, eten en drinken genoeg te verkrijgen; Dan vertrekt het treintje, en verwachtingsvol rijden we richting Myrdal.
Helaas . vanop de trein kunnen we niet zo gek veel zien en foto’s nemen is ook niet zo evident, Het slaat ons dus eigenlijk wat tegen, hier hadden we veel meer van verwacht, maar dat trekken we ons niet aan, het blijft nog altijd een prachtvakantie.
Rond 19h30 komen we terug aan in Flam, we gaan dan snel onze wagen halen zodat we tijdig in het logement zijn voor het avondeten ( dat op ons verzoek al een uurtje was verlaat ) Het avondmaal is hier een 3-gangen menu en dat is echt topniveau, super
lekker !!!

Met onze buikjes goed gevuld, gaan we dan naar ons kamer om een slaapje te doen 🙂

Categorieën:Europa, Noorwegen, Rondreis

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: