Uitstapje naar Panarea en Stromboli by night


In het stadje zijn er vele mogelijkheden om een uitstapje per boot te maken en dat zegt ons wel iets.  We zitten niet zo heel ver van de Eolische eilanden, waarvan Stromboli er eentje is.
Dit eilandje is vooral bekend van de gelijknamige vulkaan, en je kan er met een boot naartoe zowel overdag, als s avonds, wat dan weer de moeite kan zijn, omdat de vulkaan nog redeijk actief is en regelmatig s avonds een beetje vuur spuwt.

Tijdens ons avondlijke wandelingetje naar Tropea van gisteren hebben we een ticketje gekocht en vandaag worden we dus om 11h00 verwacht in het jachthaventje van Tropea voor deze trip.
We hebben gekozen voor de combinatie Panarea / Stromboly by night omdat je er dan gratis en voor niks ( 🙂 ) een prachtige zonsondergang bij kan krijgen.

In eerste instantie slaat het ons een beetje tegen, want het tripje blijkt overboekt, waardoor een 2de boot bijgechartered diende te worden, en dat is absoluut geen aangenaam vaartuig om die trip van +/- 2 uur mee te doen.
In tegenstelling tot de voorziene boot, is dit een bijna geheel gesloten schip, waarbij je alles van binnen achter de vensters moet bekijken..

Het originele schip is bovendien ingenomen door een groot reisgezelschap van één organisatie, die plaats genoeg hebben, terwijl het op ons bootje toch wel wat druk is.
Dat zint ons maar niks, en we gaan toch naar buiten, zoeken een plekje vooraan  ( waar de ankerketting wordt opgehaald ) om toch een beetje van de buitenlucht te kunnen genieten. Velen volgen ons voorbeeld, en vrij snel zit de buitenkant van de boot op elk mogelijk plekje vol mensen, die net zoals wij vinden dat dit niet kan.

Na 2 uurtjes varen komen we aan op het eerste eilandje, Panarea, hier blijven we ong. 2 uur vooraleer wer terug opgepikt worden.
Het is een prachtig eiland, het stadje zelf heel schilderachtig en ook de natuur is er heel mooi, overal prachtige bloemen en kleine steegjes.
We dwalen er een beetje door de straatjes en zetten ons op een terrasje voor een lokaal biertje. Stevig spul wel, 9° en dat voel je wel een beetje bij deze temperaturen, we houden dan ook wijselijk bij ééntje en drinken verder massa’s water

2 uur later staan we dus terug aan de kleine steiger en daar zien we de origineel bedoelde boot al klaarliggen ( die doet dezelfde route, maar dus met veel minder passagiers )
We wagen het erop en slippen mee aan boord.  Zonder enig probleem kunnen we met dit schip mee, stukken aangenamer dan het vorige exemplaar.

Super, op deze manier is het veel leuker !  Op richting Stromboli nu.
Buiten de vulkaan is daar echter zo goed als niets te zien.  Het is een heel kaal eiland met een gitzwart strand ( door de vulkaan uiteraard ) en het is – zeker in vergelijking met Panarea – absoluut saai en lelijk.
We stappen er een eethuisje binnen voor een vroeg avondmaal ( gezien we pas om 23h00 terug in  Tropea zullen aankomen ) waarna we eventjes rondwandelen.
We glippen weer mee met de ‘goeie’ boot en vertrekken dan voor wat het mooiste stukje blijkt te zijn, we varen richting een prachtigde zonsondergang, zo mooi !!!

We genieten er met volle teugen van en zijn heel blij dat we een beetje ‘gefoefeld’ hebben met het schip, op deze manier is het stukken leuker.  Het andere schip is ook met alles veel later, en zij zullen deze schitterende zonsondergang waarschijnijk niet meer van op het water hebben meegemaakt.

We gaan dan verder rondom Stromboli en wachten een beetje aan de kraterkant van het eiland. Zoals aangegeven spuwt Stromboli een paar prachtige vuurexplosies de lucht in, magnifiek !
Gelukkig was het fototoestel in aanslag 🙂

Na die lange dag op zee, keren we dan terug naar ons haventje, t was een leuke dag !

Categorieën:Calabrie, Europa, Italie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: