Marktje en strand


Zaterdag vandaag, dan is het blijkbaar marktdag in Tropea.  Daar willen we wel eens rondkijken, dus na het ontbijt doen we weer ons dagelijkse wandelingetje naar het dorp ( of eigenlijk is het een klein stadje ), dit keer dus voor de lokale markt.
Hoewel we op andere vakanties niet dikwijls dezelfde plaatsen zullen bezoeken en zoveel mogelijk verschillende dingen trachten te zien en te doen, stoort het ons nu helemaal niet om zo elke dag even in Tropea rond te wandelen.  Het is een levendig stadje, er is altijd wel nog een nieuw steegje of pleintje te ontdekken en er zijn héél veel terrasjes 🙂 Maar vandaag dus naar de markt.  Het blijkt hier niet zo een mega grote ‘toeristen’markt te zijn als bvb in Merano of Ventimiglia ( of eigenlijk in elke andere Italiaanse grote stad waar toeristen thuis zijn ), nee het is eerder echt een lokaal marktje, waar vooral de Calabresi zelf hun wekelijkse inkopen komen doen. Geen gigantische kramen waar vlotte en flitsende verkopers je trachten te overtuigen om hun waren te passen of te bekijken.  Gewoon kleine kraampjes met vooral levensmiddelen en huishoudartikelen ( geen kleding en chacochekes 🙂 )
Wel leuk en het ziet er allemaal superlekker uit … van prachtige kazen over de lokale Nduja worsten, de onvermijdelijke rode ajuinen en peperoncino’s tot olijven en brood … jammer dat we het niet allemaal mee naar België kunnen nemen, want het is waarschijnlijk stukken lekkerder dan de varianten van deze specialiteiten die we bij ons kunnen kopen.

We kuieren er rustig rond en gaan daarna nog even de stad in om een paar leuke winkeltje te gaan zoeken die we voorheen al hadden gezien, maar waar we nog niet binnen waren geraakt omdat we er steeds tijdens de sluitingsuren waren.  Maar nu dus niet, en we kunnen er eens rustig rondkijken.  t Zijn inderdaad plezante zaakje, ze hebben er fijne hebbedingetjes, een beetje anders dan de ‘massa’ souvenirshopjes die je overal ziet.Wanneer we alles bekeken ( en gekozen 🙂 ) hebben, wandelen we terug naar ons hotel.We zetten ons nog even aan het zwembad, en beslissen om vanmiddag eens een keertje naar het strand te gaan ( ook al iets wat we normaal gesproken niet zo makkelijk zullen doen ).Ons hotel voorziet daarvoor een speciale service, ze brengen en halen je met een shuttle busje en je krijgt helemaal gratis en voor niks 2 strandstoelen en een parasol ter beschikking, waarvoor je normaal € 12, zou moeten betalen.  Maar het zit dus gewoon bij in de service van het hotel, en als je een strandliefhebber bent, kan je dat dus rustig elke dag doen.  Wij gaan het maar bij dit ene middagje houden 🙂 Uiteindelijk gaan we te voet naar het strand ( busje is volgeboekt, we waren wat laat om te beslissen ) en boeken we het busje om terug te keren.  Wel zo handig want terug is stevig bergop, altijd makkelijker met gemotoriseerd transport dus 🙂

Hoewel niet echt ons ding, is het best wel aangenaam op het strand, we nemen een paar duikjes in de prachtig azuurblauwe zee, en genieten van het lekkere weertje en de schitterende omgeving, rustvakantie hé 🙂 In het lokale barretje eten we nog een salade Caprese en proberen we de Tartufo ( specialiteit van het nabijgelegen stadje Pizzo ) en uiteraard is die superlekker ! Rond 18h pikt de shuttlebus ons op en 5 minuutjes later zijn we terug aan het hotel.
Ondertussen is de hemel een beetje aan het dichttrekken en een goed uurtje later vallen er voor de eerste keer deze vakantie regendruppels ( was ook voorspeld )
Later volgt er zelfs een heus onweer met alles erop en eraan, donder en bliksem.
Duurt gelukkig niet zo lang, en daarna is het weer heel aangenaam buiten.  Hoewel al 22h00, is het nog heel fijn buiten zitten, met een koffietje
op het terras van ons zwembad …

Categorieën:Calabrie, Europa, Italie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: